Număr fără precedent de cazuri noi de COVID în Australia. Autoritățile se pregătesc de ce e mai rău

1 lună in urmă 16

Australia a raportat sâmbătă 1.756 de cazuri noi de infectare cu COVID – cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei. Între timp, țara cu 25 de milioane de locuitori luptă să ţină sub control cel mai puternic val al epidemiei de COVID-19 cu care s-a confruntat până în prezent, iar autorităţile au lansat un nou apel la vaccinare, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Majoritatea cazurilor s-au înregistrat din nou în New South Wales, care luptă cu valul provocat de infecţiile cu varianta Delta încă de la jumătatea lunii iunie. Mai exact, statul a înregistrat sâmbătă 1.533 de noi cazuri și 4 decese asociate COVID.

Statul vecin Victoria a raportat 190 de cazuri, Australian Capital Territory 32 de cazuri, iar Queensland unul singur. Nivelul recent al cazurilor cotidiene este aproape dublu faţă de nivelul valului pandemic anterior, înregistrat în urmă cu un an.

Anul trecut, toată lumea invidia Australia pentru numărul mic de cazuri COVID și viața aproape normală pe care o ducea, în spatele granițelor închise. Acum însă, din cauza variantei Delta și pe fondul unei campanii de vaccinare greoaie, țara de la antipozi se confruntă cu o creștere semnificativă a infectărilor și trăiește sub un nou lockdown.

După ce au ajuns la concluzia că acest val nu poate fi eliminat, autorităţile din statele New South Wales şi Victoria s-au concentrat pe accelerarea campaniei de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului.

Deşi infecţiile din statul Victoria, aflat în cel de-al 6-lea lockdown, au scăzut uşor faţă de ziua precedentă, vineri, când s-au înregistrat 208 cazuri, autorităţile sanitare susţin că nu a fost atins vârful valului.

Tendinţa generală este de creştere lentă dar susţinută. Din acest motiv vaccinarea este atât de importantă, aşa cum este şi respectarea regulilor.

Brett Sutton, responsabilul cu sănătatea publică din statul Victoria:

în New South Wales, cel mai populat stat australian, se aşteaptă la peste 1.000 de noi cazuri pe zi timp de cel puţin încă două săptămâni.

Conform estimărilor, vârful spitalizărilor va fi atins în octombrie.

Între timp, Victoria, New South Wales şi Australian Capital Territory se află în regim strict de lockdown de mai multe săptămâni, iar restricţiile vor continua până când 70% din populaţie va fi complet vaccinată.

La cum se desfășoară acum campania de vaccinare, acest prag ar putea fi atins la sfârşitul lui octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

În Australia, doar aproximativ o treime dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani au fost vaccinate, dar ritmul vaccinărilor a accelerat, iar guvernul federal australian se grăbeşte să asigure mai multe vaccinuri Pfizer.

De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat puţin sub 60.000 de cazuri de COVID-19 şi 1.036 de decese

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă