Număr fără precedent de cazuri COVID în Israel: aproape 12.000 de infectări, în 24 de ore

1 săptămână in urmă 18

Israelul, care a vaccinat complet aproape 65% din populație, a anunţat miercuri că a înregistrat circa 12.000 de noi cazuri de COVID, în ultimele 24 de ore. Este cel mai ridicat bilanț pe care țara, lovită de varianta Omicron, îl raportează de la începutul pandemiei, relatează Afp, citată de Agerpres.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, au fost identificate 11.978 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore. Ultima dată când s-a raportat un bilanț de peste 11.000 de cazuri a fost pe 2 septembrie 2021. Atunci, autoritățile au anunțat o cifră record de 11.344 de infectări.

Marți, premierul Naftali Bennett a declarat că numărul cazurilor de contaminare este în creştere, estimând că ţara sa va înregistra „zeci de mii de cazuri noi în zilele următoare”.

„Vestea bună este că vaccinurile funcţionează”, a adăugat oficialul, în timpul unei vizite la un spital din centrul Israelului.

„Orice persoană vaccinată care poartă mască este puţin probabil să fie grav bolnavă”, a mai spus premierul Bennett.

Israelul, cu 9,4 milioane de locuitori, a vaccinat aproape 4,3 milioane de persoane cu doza booster. Recent, autorităţile sanitare au început să administreze și a patra doză de vaccin pentru persoanele imunodeprimate.

De la începutul pandemiei, aproape 1,4 milioane de contaminări au fost identificate în Israel, între care 8.247 de decese, conform cifrelor oficiale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă