"Nu vreau să mă întorc pentru a juca în turnee secundare, într-un colţ pierdut!" Anunţul făcut de marele Roger Federer

2 săptămâni in urmă 1

Liga 1, etapa 29: Academica - Poli Iaşi, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1, etapa 29: Gaz Metan - FC Argeş, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Roger Federer: "Vreau să văd ce a mai rămas în rezervor"

"Voi încerca o ultimă lovitură, pentru a vedea ce a mai rămas în rezervor. Nu vreau să mă întorc pentru a juca în turnee secundare, într-un colţ pierdut. Am impresia că ştiu ce trebuie să fac pentru a reuşi. Există o parte de vis şi o parte de logică, este un vis logic", a declarat campionul elveţian într-un interviu acordat revistei de modă "Numero Homme".

Federer, care va împlini 40 de ani pe 8 august, şi-a reafirmat cu această ocazie ambiţiile: "Vreau să câştig turnee mari şi să mă lupt cu cei mai buni jucători din lume. Lucrez din greu pentru asta, chiar dacă nu vorbesc foarte mult despre acest lucru".

Roger Federer se află pe locul 6 ATP

Revenit luna aceasta în circuit, cu ocazia turneului ATP 500 de la Doha, Federer a fost învins în turul al doilea de georgianul Nikoloz Bashilashvili (6-3, 1-6, 5-7). El a anunţat apoi că a decis să revină la antrenamente, în vederea participării la competiţiile pe zgură şi pe iarbă din acest sezon.

El nu a precizat deocamdată când îşi va face din nou apariţia în competiţie, însă elveţianul ar putea disputa următorul meci oficial la Roland Garros, în luna mai.

Aflat în prezent pe locul 6 în clasamentul ATP, Roger Federer s-a referit la ultimele luni complicate, marcate de accidentarea sa şi de pandemie, o perioadă în care a început o viaţă mai "normală".

"A fost frumos să mă întorc în ţara mea, unde nu petrec, în general, mai mult de trei luni pe an. În viaţa mea de tenisman eu iau deciziile importante, iar oamenii gestionează probleme zilnice în locul meu. Acum, am fost foarte fericit să stabilesc detaliile cu soţia mea, să mă gândesc la lucruri pentru copii, grădină, casă...", a dezvăluit el.

La începutul acestei săptămâni, Roger Federer a devenit în mod oficial noul ambasador al turismului din ţara sa, după ce a semnat un acord pe termen lung cu Switzerland Tourism (ST).

Etichete: roger federer
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă