Nu se ia în discuție un scenariu online integral pentru școli / Peste 34.000 de elevi vor învăța în sistem online săptămâna viitoare – Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației VIDEO

3 săptămâni in urmă 19

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/11/Ion-Sorin-Facebook.jpg
Ministerul Educației nu ia în discuție un scenariu online integral pentru școli, a spus astăzi secretarul de stat Sorin Ion. Între timp, un total de aproximativ 35.000 de elevi vor învăța în sistem online de săptămâna viitoare, după ce alți 17.000 se vor alătura celor 17.000 de elevi aflați deja în online de la începutul săptămânii acesteia, potrivit datelor prezentate astăzi de Sorin Ion, în cadrul unei conferințe de presă a Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

„Vinerea este ziua în care, la nivelul fiecărui județ, în cadrul comitetetlor pentru situații de urgență se decid scenariile de funcționare pentru săptămâna următoare. În urma datelor primite, avem un număr de 54 de localități cu rata de incidență peste 6, iar din analizele noastre rapide din ultimele două ore, asta înseamnă 128 de unități de învățământ și 17.106 elevi care vor învăța în sistem online pe întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepția situației în care într-una din localități s-ar institui starea de carantină, acolo decizia se ia de îndată. Altfel, indiferent de rata de incidență din cursul săptămânii viitoare, aceste unități școlare vor funcționa în sistem online. Așadar, celor 17.000 de copii li se adaugă cei care, pe parcursul săptămânii trecute, au intrat în sistem online ca urmare a cazurilor confirmate”, a declarat Sorin Ion.

Secretarul de stat a adăugat că rezultatele chestionarului privind intenția de vaccinare a copiilor, emis de către Minister, vor fi centralizate peste o săptămână.

„Estimam un procent de 3% săptămâna viitoare, de elevi care să învețe online, nu se ia în discuție un scenariu online integral, lucrurile tehnice s-au îmbunătățit, au fost și alte măsuri care, în funcție se necesitați, au dotat școlile și autoritățile locale au dotat școlile. Nu ne dorim să se întâmple învățământ online sau, în măsură mică, suntem mai bine pregătiți. Rămâne problema localităților fără curent… nu pot sa estimez un număr de copii care locuiesc fără internet”, a mai spus Sorin Ion.

Întrebat ce se întâmplă cu școlile care acum intră în online prin creșterea rapidă a ratei de infectare, premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, la Digi24, că și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie. Întrebat despre creșterea rapidă a cazurilor de infctare în rândul elevilor și al profesorilor, premierul a spus că „ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze”.

Declarațiile lui Sorin Ion, de la minutul 26:30 în video-ul de mai jos:

În urmă cu o săptămână erau doar 13 localități care trecuseră de pragul de 6 la mie și unde elevii au trecut de la învățarea față în față la școala online. Creșterea numărului de localități de la o săptămână la alta a fost de 415%, adică de peste 4 ori.

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele vor funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Citește și:
LISTA În 54 de localități școlile se închid de luni, 27 septembrie, iar elevii trec la școala online. Creștere de 4 ori față de săptămâna trecută
Premierul Cîțu, despre intrarea școlilor în online: Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie / Despre cele 4 mii de cazuri de infectare din școli: Ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze
Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați, confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național / Peste 17 mii de elevi din aproape 800 de clase fac școală online

Articolul Nu se ia în discuție un scenariu online integral pentru școli / Peste 34.000 de elevi vor învăța în sistem online săptămâna viitoare – Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației VIDEO apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă