”Nu poţi să fii decar şi să bagi alunecări”. Cum i-a cedat Gabi Torje tricoul cu numărul 10 la Dinamo lui Cosmin Matei

1 lună in urmă 36

  • Preliminarii CM: Cipru - Rusia, sâmbătă, ora 19:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Ucraina - Franța, sâmbătă, 21:45, Digi Sport 1

În cadrul conferinței de presă de prezentare a noilor achiziții, Iuliu Mureșan a dezvăluit cum a renunțat Torje la tricoul cu numărul 10, în favoarea prietenului Cosmin Matei.

Galerie Foto

Gabi Torje i-a cedat numărul 10 la Dinamo lui Cosmin Matei: ”Nu poţi să fii decar şi să bagi alunecări”

Am semnat întâi cu Torje. Cu Cosmin a mai durat. Gabi, fiind foarte bun prieten cu Cosmin, mi-a zis: `Dacă nu vine Cosmin, care merită numărul 10, îl iau eu. Mi-l daţi?` `Cum să nu?` Și i l-am dat. Seara s-au schimbat lucrurile, ne-am înţeles cu Cosmin. Mă sună Torje: `Vreau să renunț, să-i dau numărul 10 lui Cosmin şi daţi-mi mie, dacă e liber, numărul 10`. Ca să vedeţi ce înseamnă prietenie”, a dezvăluit Iuliu Mureșan, directorul executiv al lui Dinamo.

Explicația lui Gabi Torje a venit prompt și a stârnit zâmbete în sala de conferințe: ”Nu poţi să fii decar şi să bagi alunecări”, a punctat ”vechiul” și noul jucător al lui Dinamo.

Gabi Torje este la a treia experiență în Ștefan cel Mare. Mijlocașul de bandă are 170 de partide în tricoul "câinilor" în care a marcat de 25 de ori și a oferit 30 de pase decisive. De-a lungul carierei, fotbalistul crescut de Poli Timișoara a evoluat printre altele pentru Udinese, Granada, Sivasspor, Espanyol sau Akhmat Grozny.

Cosmin Matei a mai jucat pentru Dinamo între 2012-2016 și a evoluat în sezonul precedent pentru Farul Constanța. Mijlocașul a trecut și pe la FCSB, dar cele mai consistente evoluții le-a avut la echipa din Ștefan cel Mare.

  • 350 de mii de euro este cota de piață a lui Gabi Torje, potrivit Transfermarkt.
  • 500 de mii de euro este suma la care este evaluat Cosmin Matei de același site de specialitate.
Etichete: iuliu muresan , gabi torje , cosmin matei , transfer dinamo , numar 10 dinamo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă