Nu mai au frică de nimeni. Un vânător; bătut cu sălbăticie de 5 BRACONIERI

2 săptămâni in urmă 10

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 09:38

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Autoturismul în care se afla victima a fost blocat pe drum de 5 bărbați care, fără să mai stea pe gânduri, au tăbărât cu pumnii şi picioarele asupra vânătorului, chiar în maşină, potrivit Monitorul de Botoșani.

Bărbatul avea asupra lui şi arma de vânătoare, pe care atacatorii au rupt-o, după care i-au vandalizat maşina.

Nici când ceilalți colegi de la AJVS au intervenit, atacatorii nu s-au potolit. "Ne-au atacat şi maşina noastră, au spart geamurile, dar apoi au fugit, pentru că au văzut că se întorceau şi jandarmii i”, a relatat Cosmin Humelnicu, preşedintele AJVPS Botoşani.

Vânătorul agresat a fost transportat la urgenţe la spital cu un traumatism cranio-facial acut închis, traumatisme la ambii ochi și pe corp, fiind nevoie şi de mai multe copci pentru a-i fi suturate plăgile deschise.

Politia a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.

Potrivit reprezentanţilor vânătorilor din Botoşani, fenomenul braconajului capătă o tot mai mare amploare, cei care vânează ilegal sunt tot mai bine echipați și folosesc ogari, iar în cazul în care sunt surprinși reacționează agresiv. 

Potrivit legii privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, accesul în fondurile de vânătoare cu ogari sau metiși de ogari este interzis și se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă