"Nu mă laud acum, dar nu prea am văzut!" Victor Pițurcă, declarație "marcă înregistrată" pe o temă sensibilă

1 săptămână in urmă 41

  • UCL: Chelsea - Real Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Poli Iași - Dinamo, miercuri, 16:30, Digi Sport 1

Într-un fotbal românesc în care atacanții de valoare apar din ce în ce mai rar, iar selecționerii de la seniori și de la tineret au cel mult patru variante 

Peste două zile se împlinesc 35 de ani de când fostul număr 9 cucerea Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, 2-0 cu Barcelona, după loviturile de departajare.

Jucător cu o evoluție consistentă în parcursul european din acel sezon, Pițurcă a rămas pe retina fanilor Stelei și pentru prestația din dubla din semifinale cu Anderlecht Bruxelles.

Victor Pițurcă: "Este dificil să apară un nou 'Pițurcă'"

Întrebat de AS.ro dacă a identificat vreun atacant român care să-i semene din punct de vedere al stilului de joc, fostul selecționer a răspuns scurt și a pedalat pe o temă sensibilă: lipsa unor atacanți eficienți.

”Ca jucător? Nu am văzut (n.r. - râde). Nu mă laud acum, dar nu prea am văzut. Este dificil să apară un nou Pițurcă. Este o mare problemă cu jucătorii de valoare”, a declarat Pițurcă, pentru sursa mai sus menționată.

Pe 7 mai se împlinesc 35 de ani de la finala de la Sevilla

Pițurcă a câștigat C.C.E., Supercupa Europei și a jucat finala Cupei Intercontinentale, scor 0-1 cu River Plate (gol Alzamendi), la Tokyo.

Finala de la Sevilla, de pe 7 mai 1986, a fost tranșată de steliști după loviturile de departajare, acolo unde portarul Duckadam a fost erou.

S-a terminat 0-0 după reprizele de prelungire, iar la penalty-uri a fost 2-0, cu golurile marcate de Marius Lăcătuș și de Gabi Balint. Au ratat Majearu şi Boloni. Pentru spanioli au ratat Alexanko, Pedraza, Pichi Alonso şi Marcos.

Steaua s-a încoronat regina Europei la capătul unui meci în care a evoluat unicat în tricouri albe, iar la meciul disputat pe stadionul dein Sevilla, Raul Sanchez Pizjuan, au asistat 1.000 de români.

Etichete: victor piturca
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă