Nu își revine deloc! Andy Murray, eliminat de la Montpellier de un jucător de tenis aflat pe locul 83 mondial

1 lună in urmă 1

Andy Murray, fostul număr unu mondial, nu a reuşit să treacă de primul tur al turneului ATP de la Montpellier (Franţa), dotat cu premii totale în valoare de 262.170 euro, fiind învins marţi seara în două seturi, 7-6 (10/8), 6-1, de belarusul Egor Gherasimov, după o oră şi 44 minute de joc.

Murray, în vârstă de 33 ani, care a luat parte la Open Sud de France în baza unui wild-card oferit de organizatori, nu mai disputase niciun meci în circuitul ATP din luna octombrie. El a început sezonul 2021 prin participarea la un turneu challenger (a doua divizie a circuitului profesionist) în Italia, la Biella, în prima jumătate a acestei luni, unde a ajuns până în finală.

Scoţianul, aflat acum locul 121 ATP, s-a confruntat cu o leziune în zona pelviană, care i-a compromis tentativele de relansare a carierei sale după o operaţie la şold.

Nu își revine deloc! Andy Murray, eliminat de la Montpellier, de un jucător de tenis aflat pe locul 83 mondial

El a disputat doar şapte meciuri oficiale în 2020, pe parcursul unui sezon suspendat cinci luni din cauza pandemiei de coronavirus. Speranţele sale de a reveni anul acesta la Openul Australiei de la Melbourne au fost compromise după ce a fost testat pozitiv la Covid-19 luna trecută.

Andy Murray a anunțat că a fost nevoit să declare forfait pentru Australian Open 2021, după ce organizatorii au refuzat să îi acorde o dispensă. Britanicul nu a putut zbura în Australia odată cu ceilați jucători din cauză că a avut coronavirus.

A defeat in straight sets.

— BBC Sport (@BBCSport) February 23, 2021

Britanicul, care este în căutare de puncte după accidentările suferite, a solicitat o dispensă din partea Guvernului din Australia, însă aceasta nu s-a putut acorda din cauza carantinei obligatorii de 14 zile pe care tenismenii sunt obligați să o efectueze.

Andy a disputat nu mai puțin de 5 finale la Australian Open, toate pierdute în anii 2010, 2011, 2013, 2015 și 2016. În circuitul ATP a jucat ultima oară la Koln, în luna octombrie 2020, și a fost învins de Fernando Verdasco, scor 6-4, 6-4 în primul tur.

The post Nu își revine deloc! Andy Murray, eliminat de la Montpellier de un jucător de tenis aflat pe locul 83 mondial appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă