"Nu glumesc, el poate fi urmașul meu!" Pele, impresionat de un star al fotbalului mondial

1 lună in urmă 1

Liga 2: Rapid - Csikszereda, sâmbătă, 12:00, Digi Sport 1

Liga 1: Universitatea Craiova - Botoșani, sâmbătă, 14:30, Digi Sport 1

Considerat de mulți cel mai valoros fotbalist al tuturor timpurilor, triplul campion mondial a scos în evidență calitățile fotbalistului dorit de mai multe forțe ale fotbalului european și susține că revede la francez o serie de atuuri pe care le deținea și el.

"Mbappe poate deveni urmașul meu, nu glumesc! Văd în el multe calități pe care le aveam și eu, abilitatea din jocul său, viteza. E un atacant care gândește repede. Când mingea ajunge la el, el știe deja ce va face cu ea, are în minte pe unde să atace, cum să țină mingea pentru a găsi cele mai bune soluții.

Acestea sunt caracteristici esențiale în fotbalul de azi", a spus Pele, pentru Gazzetta dello Sport.

Nu e prima dată când legendarul brazilian vorbește în termeni laudativi despre campionul mondial din 2018 cu reprezentativa lui Didier Deschamps.

În aprilie 2019, Pele spunea despre Mbappe că e imprevizibil și e greu de anticipat de fundașii adverși.

"Din punct de vedere al tehnicității, mulți fotbaliști sunt valoroși, dar Mbappe e și un jucător imprevizibil. El merită să câștige Balonul de Aur", susținea Pele în urmă cu doi ani.

Kylian Mbappe a fost transferat de PSG în 2017, de la AS Monaco, pentru 145 de milioane de euro. Un an mai târziu, atacantul a câștigat Campionatul Mondial alături de naționala Franței.111 goluri a marcat Mbappe la PSG în cele 154 de meciuri jucate până în prezent

Francezul are contract cu campioana din Ligue 1 până în 2022, iar dacă Mbappe nu va semna prelungirea, parizienii trebuie să accepte ideea de a-l ceda contra unei sume frumoase pentru a nu-l pierde pe gratis. 

Real Madrid părea marea favorită pentru a obține semnătura lui Mbappe, dar jucătorul de 22 de ani pare a avea alte planuri.

Etichete: pele , kylian mbappe , pele - mbappe
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă