„Nu cred că două persoane se pot dușmăni pe viață” » După ani de tăcere, Violeta Beclea vorbește despre conflictul cu Gabi Szabo + povestea argintului de la Sydney

4 săptămâni in urmă 30

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021, 13:26 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 13:29

Violeta Beclea-Szekely (56 de ani), atleta română medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, a fost invitată astăzi la GSP Live. Printre altele, acesta a vorbit despre conflictul cu Gabi Szabo, dar și despre cursa care i-a adus cea mai importantă medalie a carierei.

Conflictul dintre Violeta Beclea și Gabi Szabo (45 de ani) își are rădăcinile în urmă mai bine de 20 de ani, în momentul în care Szabo a început să amenințe dominația Violetei Beclea. Ruptura a devenit iremediabilă în momentul în care Violeta Beclea a fost suspendată pentru dopaj, iar Gabriela Szabo a folosit unele comentarii tendențioase. Cele două s-au judecat inclusiv în instanță.

Violeta Beclea: „Nu cred că două persoane pot rămâne dușmani pe viață”

„Am vorbit destul de mult pe acest subiect și aș prefera să nu vorbesc deloc. Sunt împăcată, am înțeles tot ceea ce trebuia să înțeleg. Nu-mi face niciun soi de plăcere să redeschid un subiect închis. Eu cred că sufletul meu e mai important decât orice. 

Eu nu cred că două persoane pot rămâne dușmani pe viață. Sunt convinsă că doi oameni nu pot rămâne rivali, decât în contextul în care nu-și găsesc momentul și timpul să lămurească niște lucrurui. Cred că am spus destul”, a declarat Violeta Beclea, în cadrul emisiunii GSP Live. 

„Nu cred că două persoane se pot dușmăni pe viață” » După ani de tăcere, Violeta Beclea vorbește despre conflictul cu Gabi Szabo + povestea argintului de la Sydney

Violeta Beclea și Gabi Szazbo

Violeta Beclea și poveste argintului de la Sydney: „Am revăzut cursa abia anul trecut”

„Anul 2000 a fost un an impecabil, până la Jocurile Olimpice. Am câștigat toate cursele de la 1.500 m. N-am fost învinsă de nimeni. Acolo, n-a fost o cursă foarte întinsă, doar finalul a fost puternic. La astfel de curse, orice adversară e periculoasă. E un timp accesibil tuturor. Eu m-am oprit, le-am ocolit și am pornit din nou. E greu să pleci pe ultima sută de metri. Când vii din spate, altfel vii. Dar când te oprești și pleci, e ca și cum ai pleca de pe loc.

Eu m-am împăcat cu destinul. Mulți ani, am refuzat să mă uit la cursă. N-o să vă vină să credeți, dar cred că am văzut această cursă pentru prima oară anul trecut, după 20 de ani. Am refuzat să mă uit la ea. Am pierdut în fața unei atlete care n-a spus nimic la momentul respectiv și n-a spus nimic nici după Sydney. La o săptămână după finală, am învins-o la Doha. Ce aș schimba? Ultimii 400 de metri, aș fi preluat conducerea și n-aș fi stat să ies în ultimii 200 de metri”.

Fiecare dintre noi avem un destin. Dumnezeu ne dă în așa fel încât să avem un echilibru. Am primit tot ceea ce puteam să primesc de la viață. Nu poți să le ai pe toate.

- Violeta Beclea

Vezi și alte știri din atletism:

EXCLUSIV Gabi Szabo, moment de sinceritate după două decenii: „N-am știut să mă bucur de rezultatele imense pe care le-am realizat!”

EXCLUSIV VIDEO Culisele fascinante ale unei curse istorice de aur și record olimpic: Szabo vs O’Sullivan. Superstiția dintr-o monedă, războiul psihologic și strategia dată peste cap în timpul finalei

Playtech: BOMBĂ! Gigi Becali a avut dreptate! Anamaria Prodan a dat cărțile pe față și se căiește acum


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă