”Nu cer salariul lui Messi!” Megan Rapinoe cere dezvoltarea fotbalului feminin

3 săptămâni in urmă 14

  • UCL: PSG - Bayern Munchen, marți, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL: Chelsea - FC Porto, marți, 22:00, Digi Sport 2

Americanca a vorbit despre situația fotbalului feminin și despre nevoia de investiții.

Megan Rapinoe: ”Nu cer salariul lui Messi”

În timpul conferinței, campioana mondială a vorbit despre egalitatea de șanse pentru femei în lumea sportului. Rapinoe susține că își dorește ca fotbalul feminin să se dezvolte și că nu urmărește câștiguri personale.

Americanca spune că nu ar avea pretenții la un salariu echivalent cu al lui Messi, ci și-ar dori mai multe investiții pentru echipele de fotbal feminin.

Noi luptăm pentru egalitatea de șanse, pentru investiții egale, pentru fonduri și resurse pentru echipă. Nu cer același salariu ca Messi. Asta nu este adevărat”, a declarat Rapinoe înaintea amicalului cu Franța, citată de AS.

Dacă am putea avea aceleași programe pentru juniori, aceleași programe de marketing, atunci am putea vorbi despre creșterea fotbalului feminin. Am văzut încă de acum patru sau cinci ani că nivelul cluburilor și al jucătoarelor a crescut după investițiile făcute. Cupa Mondială din 2019 a fost exemplul perfect”, a mai spus campioana mondială.

Jucătoarea a ținut să transmită un mesaj tuturor sportivilor ce se simt discriminați: ”Nu doar jucătorii de culoare trebuie să vorbească despre rasism, nu doar jucătorii homosexuali trebuie să vorbească despre homofobie, nu doar femeile trebuie să vorbească despre inegalitatea salariilor. Toți suntem responsabili”.

Megan Rapinoe a pledat la Casa Albă pentru egalitate

Megan Rapinoe a pledat în faţa Congresului SUA şi apoi la Casa Albă împotriva inegalităților salariale dintre bărbaţi şi femei, solicitând luarea unor măsuri urgente pentru eliminarea diferenţelor majore la toate nivelurile de venituri.

"Am fost devalorizată pentru că sunt femeie", a spus Megan Rapinoe după ce s-a întâlnit cu preşedintele Joe Biden. "Această preşedinţie este evident mai primitoare decât precedenta", a adăugat vedeta echipei SUA, care promisese că nu va merge niciodată la Casa Albă, atât timp cât Donald Trump este în funcţie.

Etichete: franta , lionel messi , statele unite ale americii , megan rapinoe
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă