”NU a fost rasism, dar l-au suspendat!” Ce scrie presa internațională după ce UEFA a dat verdictul final în cazul Colțescu

1 lună in urmă 1

Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

Serie A: Inter - Atalanta, 21:45, luni, Digi Sport 2

Arbitrul român a fost găsit nevinovat în ceea ce privește articolul 14, după scandalul cu Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Turcia.

Ce scrie presa internațională după decizia UEFA în cazul ”ăla negru”

”Colțescu și Șovre au violat articolele 11 și 6(1), în ceea ce privește obligația de conduită, dar nu și articolul 14, adică rasism și comportament discriminatoriu”, se arată în decizia publicată de forul european.

Centralul, care a fost rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie și va trebui totodată să urmeze un program educațional, potrivit hotărârii UEFA. 

Presa internațională a tratat pe larg subiectul Sebastian Colțescu”UEFA îl descalifică pe Colțescu până în sezonul viitor, după PSG - Istanbul”, scrie Marca. ”Arbitrii care au făcut presupusul comentariu rasist asupra lui Webo au fost pedepsiți pentru că nu s-au comportat corespunzător. Nu însă pentru rasism”, adaugă publicația spaniolă.

”Arbitrul de la PSG - Istanbul Başakşehir a fost suspendat până la finalul sezonului, dar nu e vinovat de rasism”, a subliniat și Daily Star.

”Nu a fost rasism!”/ ”UEFA a spus că a fost doar comportament neadecvat”

”Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L'Equipe.

Turcii de la Star anunță pedeapsa primită de Sebastian Colțescu, dar susțin în continuare că arbitrul ”a folosit termeni rasiști și a provocat un scandal uriaș cu Pierre Webo în partida PSG - Istanbul Başakşehir”.

”NU a fost rasism. A spus 'negru' unui jucător, dar UEFA a zis că a fost doar comportament neadecvat”, a scris La Repubblica. 

La fel ca Sebastian Colțescu, și asistentul Octavian Șovre a fost sancționat pentru comportament neadecvat și va trebui, la rândul său, să urmeze un program educațional.

Etichete: uefa , rasism , sebastian coltescu , pierre webo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă