Novak Djokovici nu poate intra în Australia din cauza unor probleme cu viza. Guvernul refuză să-i ofere suport individual

2 săptămâni in urmă 15

Novak Djokovici nu poate intra în Australia, după ce autoritățile au constatat că sunt probleme cu viza solicitată de echipa sa și care, potrivit autorităților australiene, nu permite scutiri medicale pentru cei nevaccinați.

Novak Djokovici, ținut pe aeroport în Australia din cauza unor probleme cu viza. Guvernul refuză să-i ofere suport individual

Twitter

Novak Djokovici, locul 1 ATP, a aterizat cu un zbor Emirates din Dubai în jurul orei 23.30, ora Australiei, la doar 24 de ore după ce a anunțat că i se permite participarea la Australian Open, în baza unei scutiri medicale la vaccinarea anti-Covid.

Decizia a stârnit numeroase controverse și a dat naștere la dezbateri aprinse, mai ales în Australia, unde s-a înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19: 64.770.

Autoritățile de frontieră din Australia au transmis că examinează o "problemă" în privința documentelor de călătorie ale sârbului Novak Djokovici, adăugând că echipa sportivului a solicitat o viză greșită, care nu permite scutiri medicale.

Sportivul ar putea fi trimis înapoi de autoritățile din Australia

Prin urmare, ofițerii de frontieră au contactat guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pentru a-i susține în mod oficial cererea de viză ca sportivul să poată participa la Australian Open. Însă oficialii guvernului au transmis că nu îi vor sprjini cererea.

„Este posibil să fie nevoiți să-l trimită înapoi sau să-l țină într-un centru de detenție pentru imigranți”, a spus o sursă pentru Herald Sun din Melbourne. 

Guvernul refuză să-i sprijine intrarea în Australia a lui Novak Djokovici

Ministrul sportului interimar, Jaala Pulford, a declarat că guvernul statului nu va sprijini cererea.

”Nu îi vom oferi lui Novak Djokovici suport individual pentru cererea de viză pentru a participa la Australian Open Grand Slam 2022. Întotdeauna am fost clari cu privire la două lucruri: aprobarea vizelor este o chestiune pentru guvernul federal, iar scutirile medicale o chestiune pentru medici”, a spus ministrul.

We’ve always been clear on two points: visa approvals are a matter for the Federal Government, and medical exemptions are a matter for doctors.

2/2

— Jaala Pulford MP (@JaalaPulford) January 5, 2022

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă