Novak Djokovici a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia! Autoritățile de la Antipozi au tras semnalul de alarmă

2 săptămâni in urmă 20

Novak Djokovici, numărul unu mondial, a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia. Cererea este examinată în această dimineață de judecătorul din Melbourne, Anthony Kelly.

Acesta analizează cazul sârbului, care a fost oprit de autoritățile de imigrație din Melbourne la sosirea în Australia, miercuri seară.

Audierea de la tribunalul federal din Australia a fost amânată de la ora 16.00 la ora 18.00 (09.00 ora României), după ce judecătorul Anthony Kelly a spus că nu a primit documentele de la avocații lui Djokovic.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia! Autoritățile de la Antipozi au tras semnalul de alarmă

Instanța a pus în calendarul ei și o audiere completă a cazului pentru ziua de luni, dar avocații guvernului și-au rezervat dreptul de a cere scoatere din țară a jucătorului înainte de această dată.

Nick Wood, avocat al lui Djokovic, i-a spus judecătorului că Tennis Australia a cerut să i se spună până marți dacă acesta va participa sau nu la turneul de Mare Șlem. Judecătorul i-a replicat că ”aici nu coada dă din câine”.

Formula ”the tail wagging the dog” (”coada dă din câine”), este o expresie folosită în limba engleză cu scopul de a sublinia cazurile în care ceva minor dă tonul sau controlează ceva cu adevărat important.

Tennis Australia a recepționat două scrisori de la guvernul federal

Tennis Australia (forul australian de tenis care se ocupă de Australian Open) a primit două scrisori de la guvernul federal în care se spunea că o persoană nevaccinată care a contractat Covid-19 în ultimele şase luni, aşa cum ar fi cazul lui Novak Djokovic, nu poate intra în Australia fără a sta în carantină

Potrivit The Age, citați de News.ro, două scrisori au fost trimise lui Craig Tiley, directorul Australian Open, pe 18 şi 29 noiembrie. Prima de către prim-secretarul departamentului de sănătate, Lisa Schofield, care a indicat că „persoanele care au contractat anterior Covid-19 fără să fi primit o doză de vaccin nu sunt considerate a fi complet vaccinate” şi li s-ar refuza „o intrare în teritoriu”. fără carantină, chiar dacă ar fi primit o scutire de vaccinare străină”.

Australia le negó el visado a Djokovic por lo que tiene que abandonar el país ⏬ https://t.co/D5csqavHRZ

— CaraotaDigital (@CaraotaDigital) January 6, 2022

Novak Djokovici nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open.

Numărul 1 mondial a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. – 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul va fi transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara.

The post Novak Djokovici a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia! Autoritățile de la Antipozi au tras semnalul de alarmă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă