Novak Djokovic va fi reținut din nou. Unde va fi plasat de autorități campionul sârb

1 săptămână in urmă 15

Novak Djokovic va fi reținut din nou. Campionului sârb i s-a anulat pentru a doua oară viza de intrare în Australia. Liderul ATP a făcut apel la decizia autorităților, o audiere având loc chiar vineri, aproape imediat după anunțul făcut de ministrul Imigrației, Alex Hawke. Avocații jucătorului au reușit să obțină o amânare a reținerii acestuia, cazul urmând să fie reluat duminică. Sâmbătă, Novak Djokovic trebuie să se prezinte în fața oficialilor autorităților pentru imigrație pentru un interogatoriu.

Novak Djokovic va fi reținut din nou

Novak Djokovic va fi reținut din nou. Continuă problemele pentru numărul 1 ATP. Încercarea campionului sîrb de a participa la Australian Open fără a fi vaccinat a iscat unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea sportului. Deși prezenta o scutire medicală agreată de Federația de Tenis din Australia, guvernul federal nu a acceptat respectiva derogare de la regulile sanitare.

Lui Novak Djokovic i-a fost anulată viza de intrare, dar jucătorul a reușit să revoce decizia în instanță. Asta, după ce a fost reținut timp de 4 zile într-un hotel pentru imigranți din Mebourne. Însă, conform legilor australiene, ministrul Imigrației dispune de o prerogativă excepțională prin care poate să-i anuleze din nou viza lui Djokovic trecând peste sentința din justiție.

Vineri, ministrul Alex Hawke și-a anunțat decizia de a-i anula pentru a doua oară viza lui Novak Djokovic.

„Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovici”, se afirmă, printre altele, în comunicatul semnat de Hawke, în privința vizei jucătorului.

Unde va fi plasat de autorități campionul sârb

Novak Djokovic a făcut apel la această decizie, prin avocații săi. Cazul a fost audiat de același judecător, Anthony Kelly, de la Curtea pentru Familie și Circuit Federal a Australiei, care a dat prima oară sentința favorabilă jucătorului. Tot vineri s-au desfășurat primele audieri, în sistem online, în privința cazului.

La finalul audierilor de azi, Novak Djokovic a aflat că va rămâne liber până sâmbătă dimineață, la ora 8.00, ora 23.00, ora României. El va trebui să fie prezent la acea oră pentru un interogatoriu în fața oficialilor autorității pentru imigrație. Conform The Guardian, după interogatoriu, campionul sârb va fi din nou reținut de poliție. Apoi, între orele 10.00 și 14.00 el va fi fi escortat de doi polițiști de frontieră la birourile avocaților săi, după care va rămâne în custodia poliției.

De data aceasta, ca urmare a îngrijorării exprimate de avocaţii sportivului, el nu va mai sta în hotelul pentru imigranți, ca prima oară. Părțile au convenit ca Djokovici să fie plasat într-un loc care să nu fie dat publicităţii, din motive de siguranță şi pentru a se evita „un circ mediatic”. Audierile în instanță vor fi reluate duminică dimineață, de la ora 9.00, dar procesul se va muta la Curtea Federală.

 

 

The post Novak Djokovic va fi reținut din nou. Unde va fi plasat de autorități campionul sârb appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă