Novak Djokovic, în pericol să nu-și apere titlul la Australian Open din cauza vaccinării obligatorii

1 săptămână in urmă 13

  • Preliminarii CM: Kazahstan - Finlanda, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Anglia - Ungaria, marți, 21:45, Digi Sport 1

Asta deoarece guvernul statului Victoria ar putea introduce obligativitatea vaccinării pentru cei care participă la turneul de la Melbourne. Deocamdată, aceasta este aplicată localnicilor, inclusiv sportivilor din această regiune a Australiei. 

”Dacă aș fi jucător sau jucătoare de tenis, m-aș vaccina. Ar fi soluția pentru a juca la Australian Open doar cu restricții minime”, a declarat Martin Pakula, ministrul sportului al statului australian Victoria.

Acesta a anunțat că o decizie în acest sens va fi luată în curând. La ediția trecută, sportivii s-au plâns de condițiile de carantină impuse după sosirea în Australia.

Novak Djokovic este împotriva vaccinării obligatorii

Numele liderului ATP nu a fost pomenit, dar este de notorietate faptul că sârbul nu este de acord cu ideea vaccinării obligatorii împotriva Covid-19.

Djokovic nu a dezvăluit până acum dacă a primit sau nu vaccinul, el fiind infectat anul trecut la un turneu demonstrativ organizat chiar de el.

”Opinia mea în privința vaccinării este legată de faptul că cineva vrea să mă forțeze să introduc ceva în corpul meu. Cu asta nu sunt de acord, este inacceptabil. 

Nu mă opun vaccinării, nu am eu competența să vorbesc despre acest lucru, sunt oameni care se pricep și salvează vieți.

Dar există și efecte adverse”, a declarat Djokovic într-un interviu pentru New York Times. 

Novak Djokovic îi poate depăși pe rivalii Roger Federer și Rafa Nadal

Jucătorul de 34 de ani este principalul favorit de la primul turneu de Grand Slam din 2022, care va începe pe 21 ianuarie.

În cazul unui nou triumf, Djokovic i-ar putea depăși pe Roger Federer și Rafael Nadal, toți având în palmares 20 de titluri de Grand Slam.

La finalul lunii august, rata vaccinării printre jucătorii de tenis era în jur de 50%, mai mare în cazul WTA, după cum dezvăluie un jurnalist american. 

În Australia, rata vaccinării este de 51%, mai mică decât în Statele Unite, Franța și Marea Britanie, țările în care se desfășoară celelalte turnee de Grand Slam.

Etichete: novak djokovic , novak djokovic australian open , novak djokovic grand slam , novak djokovic vaccin
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă