Novak Djokovic, eliberat din detenție! Verdictul în urma procesului cu guvernul australian

1 săptămână in urmă 11

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022, 08:13 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 08:36

Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea din detenție a sportivului! 

UPDATE ora 08:10 - Audierea lui Novak Djokovic a fost reluată

Judecătorul Anthony Kelly a dictat eliberarea imediată a lui Nole din detenția pentru imigranți și a casat decizia guvernului federal de a-i anula viza liderului mondial din tenis. Pe deasupra, a decis ca pârâtul, adică ministerul Afacerilor Interne australian, să plătească cheltuielile de judecată, iar ca pașaportul și lucrurile personale ale lui Djokovic să-i fie returnate sportivului.

În jurul orei 08:25 în România, ședința s-a încheiat. 

Știrea inițială - Judecătorul s-a întrebat: „Ce putea acest om să facă mai mult?”

În primele ore ale dimineții de luni a început audierea lui Novak Djokovic, căruia i-a fost permis să iasă temporar din detenția de la Park Hotel astfel încât să privească procesul alături de avocații săi. 

Prima parte a audierii s-a sfârșit în jurul orei 05:00 în România. Audierea a fost reluată aproximativ două ore mai târziu, dar la câteva minute distanță s-a decis o nouă amânare. Înainte de aceasta, Christopher Tran, reprezentant al guvernului federal, a semnalat că ordinul de menținere în Australia al lui Novak Djokovic urma să expire, astfel că judecătorul Anthony Kelly a dictat extinderea acestuia pentru 4 ore.

În cadrul primei părți, judecătorul s-a declarat „agitat” de faptul că viza lui Djokovic a fost anulată în ciuda faptului că autoritățile aveau acces la documentul care atesta că Nole ar trebui să fie exceptat de la vaccinare.

„Documentul s-a aflat în mâinile delegatului. Ideea care mă face oarecum agitat este: ce putea acest om să facă mai mult?”, a întrebat judecătorul. 

Anterior, el a descris documentul medical prezentat de Djokovic ca scutire de la vaccin drept „foarte semnificativ”, având în vedere că scutirea i-a fost recomandată de „un profesor și un medic eminamente calificat” și aprobată de un grup de experți independenți stabilit de guvernul statului Victoria.

Cazul lui Novak Djokovic, pe scurt 

  • Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, el a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.
  • Djokovic este închis de câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților. Va rămâne acolo cel puțin până luni, când va avea loc audierea sa.
  • În apărarea sârbului, avocații lui susțin că pe 16 decembrie Nole a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare. 

Playtech: ȘOC! Din ce face bani femeia din spatele lui Klaus Iohannis. Averea pe care o are Delia Dinu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă