Novak Djokovic, calificare cu emotii (cinci seturi cu Taylor Fritz) - Sârbul a acuzat probleme medicale

1 săptămână in urmă 14

Novak Djokovic (de 8 ori campion la Melbourne) a apelat la toate resursele existente pentru a face față unei accidentări și pentru a trece în cinci seturi de Taylor Fritz (31 ATP).

Nimic nu anunța desfășurarea de forțe de pe Rod Laver Arena, cu atât mai mult cu cât liderul mondial conducea cu 2-0 la seturi (7-6(1), 6-4).

A venit însă o problemă la șoldul drept după ce a alunecat în timpul unui schimb (în debutul setului al treilea), iar de aici s-a schimbat complet dinamica partidei.

Americanul și-a văzut de treaba, a jucat cât de bine a putut, iar pas cu pas a reușit să ducă meciul în manșă decisivă (6-3, 6-4).

Măcinat de problema medicală, Nole a continuat să lupte, a servit foarte precis și a încercat pe cât posibil să scurteze raliurile. S-a poziționat în față la retur, a lovit mingea din urcare și l-a făcut pe adversarul său să greșească și să-și pună semne de întrebare.

Djokerul a făcut breakul, s-a distanțat la 5-2, iar meciul l-a încheiat precum un mare campion: pe serviciul adversarului (6-2).

După o bătălie de trei ore și 25 de minute, Djokovic s-a calificat în optimi: 7-6(1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2.

La interviul de la finalul partidei, Nole a precizat că la un moment dat a luat în calcul chiar și o eventuală retragere, dar că a preferat să lupte și să vadă cum evoluează problema fizică.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă