Novak Djokovic, blocat pe aeroportul din Melbourne! Închis într-o cameră și păzit de polițiști, sârbul dă explicații autorităților!

1 săptămână in urmă 86

Articol de - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022, 18:40 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 18:43

Organizatorii Australian Open au fost de acord cu scutirea medicală prezentată de sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), care vrea să participe la primul turneu de Grand Slam al anului deși nu e vaccinat împotriva COVID-19, dar situația lui este încă neclară, deși el a aterizat în Australia.

  • Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie - 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină.
  • Concret, Djokovic deține acum o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice.

UPDATE 18:30: Djokovic, închis într-o cameră și interogat de polițiști

Situație neverosimilă: Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, continuă să fie blocat pe aeroportul din Melbourne. Sârbul se află în custodia poliției și e interogat de autorități cu privire la dispensa medicală primită de la autorități. 

Sunt deja mai bine de patru ore de când Nole a aterizat în Australia, însă situația sa continuă să fie una neclară. Publicația sârbească Telegraf scrie că Novak e închis într-o cameră, păzit de poliție și, pe deasupra, ar fi fost deposedat de telefonul său mobil. Djokovic nu poate comunica în aceste momente cu membrii echipei sale, aflați la rândul lor pe aeroport.

Srdjan, tatăl lui Novak, a confirmat pentru postul B92 că fiul său se află acum în izolare pe aeroportul din Melbourne.

UPDATE 16:40: Novak Djokovic, blocat în aeroport

Jurnalistul Mike Dickson susține pe contul său de Twitter că Novak Djokovic e în continuare blocat pe aeroport, unde încearcă să discute cu vameșii: „E ora 01:50 dimineața în Australia, iar Novak Djokovic, campion de nouă ori la Australian Open, e blocat în aeroport și vorbește cu vameșii pentru a-i fi permis accesul în Australia”.

It's 1.50am in Melbourne and the nine-times Australian Open champion appears to be still at the airport and locked in talks with border officials about being let into Australia.

— Mike Dickson (@Mike_Dickson_DM) January 5, 2022

Novak Djokovic, blocat de autorități la 02:00 noaptea pe aeroportul din Melbourne

Guvernul statului Victoria a respins, târziu în noapte în Australia, o cerere de viză pentru numărul unu mondial cu câteva ore înainte ca Novak Djokovic să ajungă la Melbourne, scrie cotidianul The Age. Până la urmă, sârbul a aterizat la Tullamarine în jurul orei 23:30 (14:30, ora României). Ce s-a întâmplat?

Pe parcursul serii, autoritățile federale de frontieră luaseră legătura cu guvernul statal după ce au realizat că Djokovic și echipa sa aplicaseră pentru tipul greșit de viză. O viză care nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate, de genul celei pe care a primit-o Nole pentru a putea participa la Australian Open (17-30 ianuarie). 

Oficialii din Victoria au cerut întâi ca autoritățile federale de frontieră să trimită în scris cererea de acordare a vizei, solicitare pe care au respins-o însă după ce au primit-o și cercetat-o. 

Principiul lui Țiriac stă în picioare și unde oamenii merg cu capul în jos

AUSTRALIAN OPEN

Principiul lui Țiriac stă în picioare și unde oamenii merg cu capul în jos

Zilele trecute, mai mulți miniștri și oficiali veterani ai guvernului victorian s-au exprimat dur în legătură cu situația lui Djokovic. Nu le-a picat deloc bine ideea de a sprijini participarea celui care e de nouă ori campion la Australian Open în condițiile în care acesta și-a exprimat public scepticismul legat de vaccin și, mai ales, pentru că nu a dezvăluit motivul pentru care a înaintat cererea de excepție medicală.

„Nu îi vom oferi o viză individuală lui Novak Djokovic”

Totuși, autoritățile de frontieră au dreptul de a permite accesul în Australia în ciuda deciziei guvernului din Victoria. Se așteaptă ca acest lucru să se petreacă, dar până la miezul nopții în Australia situația era în evoluție. 

Ministrul Sportului, Jaala Pulford, a confirmat printr-un tweet că guvernul nu sprijină cererea de viză a sârbului. 

„Nu îi vom oferi o viză individuală lui Novak Djokovic pentru a participa la Australian Open 2022. Am fost mereu clari în două chestiuni: aprobarea vizelor ține de guvernul federal, excepțiile medicale sunt pentru doctori”. 

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne, Karen Andrews, a spus într-o declarație oficială că „orice persoană care vrea să intre în Australia trebuie să îndeplinească cerințe stricte la frontieră. Dacă guvernul din Victoria și Tennis Australia permit unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, Guvernul Commonwealth-ului va întări măsurile la granițele Australiei”.

Instituțiile menționate i-au cerut lui Djokovic să explice public în ce constă excepția medicală care i-a fost acordată, pentru a lămuri lucrurile și a calma spiritele. O variantă ar fi aceea ca persoana în cauză să fi trecut prin coronavirus în ultimele șase luni.  Trei surse de nivel înalt au indicat, de manieră confidențială, că este foarte probabil ca scutirea să fi fost acordată din acest motiv.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Citește și: 

Caz revoltător la Australian Open: Djokovic scutit, indian INTERZIS din același motiv!

Geambașu dă de pământ cu Djokovic: „Un șoșoc posesor de scutire medicală pentru o suferință inventată”

Playtech: BOMBĂ! Câți bani a primit Horațiu Mălăele pentru show-ul de la Revelion. Pro TV a spart banca, Antena 1 nu și l-a permis (exclusiv)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă