Novak Djokovic, blocat pe aeroportul din Melbourne. A aplicat pentru viza greșită

2 săptămâni in urmă 13

Liderul mondial din ATP, Novak Djokovici, nu poate participa la turneul Australian Open, scrie gsp.ro. Tenismanul, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, este în custodia poliției și e interogat de autorități pe aeroportul din Melbourne pentru că, deși deține o dispensă medicală, echipa lui a aplicat pentru tipul greșit de viză, care nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate.

Organizatorii Australian Open au fost de acord cu scutirea medicală prezentată de sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), care vrea să participe la primul turneu de Grand Slam al anului deși nu e vaccinat împotriva COVID-19, dar situația lui este încă neclară, deși el a aterizat în Australia.

Concret, Djokovic deține acum o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul anti-COVID îi oferă reacții adverse puternice și acesta este motivul pentru care nu s-a vaccinat. Doar că guvernul statului Victoria i-a respins cererea de viză cu câteva ore înainte ca Novak Djokovic să ajungă la Melbourne.

Publicația sârbească Telegraf a relatat că Novak e închis într-o cameră din aeroportul din Melbourne, păzit de poliție și că i-a fost luat telefonul mobil. Djokovic nu poate comunica în aceste momente cu membrii echipei sale, aflați la rândul lor pe aeroport.

Australian Open se va desfășura în perioada 17 ianuarie – 30 ianuarie, la Melbourne. Novak Djokovic este campionul en-titre în întrecerea masculină.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă