Novak Djokovic, blocat în aeroport: ”E ora 01:50 dimineața”. Ultimele informații de la Melbourne

2 săptămâni in urmă 10

  • WTA Melbourne: Simona Halep - Gabriela Ruse, joi 03:30, Digi Sport 2

  • Cupa Ligii Angliei: Chelsea-Tottenham, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Lucrurile păreau clare marți, însă la sosirea în Australia s-au complicat încă o dată. Se pare că Novak Djokovic este în continuare blocat pe aeroport, din cauza apariției unor probleme cu documentele sale. Sârbul încearcă să le explice vameșilor situația sa și de ce ar trebui să se i se permită intrarea în țară, însă până acum nu a avut succes.

Novak Djokovic, blocat în aeroport

E ora 01:50 dimineața la Melbourne și sportivul care a câștigat de nouă ori Australian Open este în continuare blocat în aeroport și discută cu vameșii pentru a i se permite intrarea în Australia”, a anunțat jurnalistul australian Mike Dickson.

Sporturile extreme și ingineria de precizie se întâlnesc azi de la ora 22:00. Ia-ți doza de adrenalină de pe DIGI World și din DIGI Online!

”Problema” cu documentele lui Novak Djokovic nu a fost făcută publică, însă sârbul fusese avertizat înaintea plecării că poate avea probleme, în ciuda scutirii primite de la organizatorii Australian Open.

Ministrul federal al Afacerilor Interne, Karen Andrews, a declarat că, deşi guvernul statului Victoria şi Tennis Australia ar putea permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul federal va aplica toate condiţiile valabile la graniţa australiană.

Novak Djokovic, evaluat de experți medicali

Conducerea Australian Open a publicat un comunicat în care explică motivul pentru care Novak Djokovic a primit dreptul de a intra în Australia și de a participa la turneu. Tenismenul sârb a fost evaluat de către două comisii medicale.

Djokovic a aplicat pentru o scutire medicală, care a fost acordată în urma unui proces riguros de analiză, care a implicat două grupuri separate și independente formate din experți medicali. Cererea a fost analizată și de o comisie medicală independentă a Departamentului de Sănătate din statul Victoria. Comisia a fost formată din imunologi, medici specializați în boli infecțioase și experți în medicină generală.

Procesul a inclus transmiterea informațiilor personale, cu asigurarea confidențialității pentru aplicanți. Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a transmis că jucătorii, fanii și staff-urile trebuie să fie vaccinați complet, cu excepția situației în care există un motiv concret pentru care o derogare ar trebui acordată”, se arată în mesaj.

Motivele acceptate în Australia pentru obținerea unei scutiri medicale, fără vaccinare anti-COVID:

  • Istorie de anafilaxie față de o componentă a vaccinurilor aprobate
  • Efecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă
  • Afecțiune medicală acută
  • Boală cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni
Etichete: novak djokovic , australia , melbourne

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă