Novak Djokovic are șanse minime să rămână în Australia. Documentele depuse de Guvern în instanță

2 săptămâni in urmă 16

  • Ligue 1: Lyon - PSG, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Serie A: AS Roma - Juventus, duminică, 19:30, Digi Sport 1

Novak Djokovic poate fi expulzat indiferent de verdictul instanței

Tenismenul sârb stă într-un hotel de carantină din Melbourne până luni, 10 ianuarie, când Tribunalul Federal va analiza contestația depusă de către avocații lui Djokovic.

Guvernul australian a depus astăzi în instanță, prin intermediul avocaților, mai multe documente în acest caz, potrivit Reuters.

Inițial, autoritățile australiene au cerut amânarea procesului pentru miercuri, dar instanța federală a respins acest demers. Prin urmare, audierile vor începe în mai puțin de 11 ore.

Într-un document de 13 pagini, Guvernul Australiei susține că Novak Djokovic poate fi expulzat indiferent de verdictul instanței privind viza de călătorie a tenismenului sârb.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

În plus, autoritățile de la Melbourne susțin că Djokovic n-a primit nicio asigurare că poate intra în țară, pentru a participa la Australian Open, în baza unei derogări medicale, fără să fie vaccinat împotriva noului coronavirus.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

“Nu există nicio asigurare privind intrarea în țară a unui cetățean care nu este australian. În schimb, sunt condiții și criterii pentru intrarea în țară, pentru refuzul și anularea unei vize. Aceste puteri și responsabilități sunt atribute fundamentale ale suveranității Australiei.

Dacă instanța va decide eliberarea imediată a aplicantului, trebuie să specifice clar că autoritățile nu pot fi împiedicate să-și exercite puterea de a reține persoana respectivă, în ciuda deciziei de anulare. Eliberarea nu previne o detenție ulterioară, dacă există aceste prerogative.

Guvernul nu a oferit nicio asigurare că așa-zisa ‘derogare medicală’ va fi acceptată. Nu există niciun indiciu că persoana care a aplicat pentru viză a avut o problemă medicală acută în decembrie 2021. A spus doar că a fost testat pozitiv la COVID-19”, se arată în documentul depus de Guvernul Australiei.

De cealaltă parte, avocații lui Novak Djokovic susțin, într-un document de 35 de pagini, că liderul mondial ATP a primit informații clare că poate intra în Australia în baza unei derogări medicale. Mai exact, Djokovic a prezentat un document care atestă faptul că a fost infectat cu noul coronavirus în decembrie 2021.

Tribunalul Federal din Melbourne a anunțat că audierile în acest caz vor începe luni, la ora 10 (01:00, ora României) și vor fi accesibile publicului prin intermediul unei platforme online. O decizie este așteptată în jurul orei 16 (07:00, ora României).

Novak Djokovic, recordmen la Australian Open

Novak Djokovic (34 de ani) este campionul en titre de la Australian Open și deține un număr record de titluri la Melbourne – nouă.

La Australian Open 2022, Novak Djokovic ar putea să câștige trofeul de Mare Șlem cu numărul 21 din carieră, un record absolut.

Australian Open 2022 este programat în perioada 17-30 ianuarie. Organizatorii au anunțat că toţi jucătorii care vor să participe trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19.

Etichete: novak djokovic , djokovic , australia , melbourne , guvern

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă