Novak Djokovic ar putea pierde peste 20 de milioane de euro, după scandalul din Australia

5 zile in urmă 18

  • Liga Campionilor: Buducnost - CSM București, sâmbătă, 19:00, Digi Sport 1

  • Ligue 1: PSG - Brest, sâmbătă, 22:00, Digi Sport 1

Autorităţile australiene au acceptat să suspende deportarea lui Novak Djokovic, numărul unu mondial, până când justiţia se va pronunţa în cazul său, după ce i-a fost anulată din nou viza de intrare în ţară, potrivit unui avocat al guvernului.

O nouă lovitură pentru Novak Djokovic. Ar putea să piardă mai multe sponsorizări

După tot scandalul în care a fost implicat în ultimul timp, sportivul sârb primește noi vești proaste. Conform express.co.uk, Djokovic ar putea pierde mai multe contracte de sponsorizare pe care le are cu firme cunoscute, totul dacă într-un final se dovedește că se face vinovat de tevatura din Australia.

Tim Crow, specialist în marketing sportiv, a vorbit pentru sursa citată despre potențialele probleme pe care le poate întâmpina sportivul.

"O să fie cel mai decorat tenismen al tuturor timpurilor și asta cred că o să reprezinte un motiv pentru sponsori de a fi mai îngăduitori și de a risca o colaborare, în pofida a tot ce s-a întâmplat. Totuși, există un risc, iar unii poate nu și-l vor asuma, dacă se dovedește că Djokovic a acționat imoral".

Djokovic are o avere estiamtă la peste 160 de milioane de euro și are afaceri în mai multe domenii. Totuși, sportivul ar putea pierde contracte de sponsorizare de peste 20 de milioane de euro, dacă tot acest fiasco se va dovedi că a fost creeat din vina sa.

Australienii au suspendat deportarea lui Novak Djokovic

Djokovic (34 ani), intrat în Australia fără să fie vaccinat contra Covid-19, nu va fi reţinut înaintea audierii sale prevăzute sâmbătă dimineaţa în faţa serviciilor de imigraţie şi nu va fi deportat până când justiţia nu va lua o decizie în privinţa apelului depus de sârb împotriva anulării vizei, a precizat avocatul Stephen Lloydîn cadrul unei audienţe care a avut loc în faţa unui judecător din Melbourne.

Autorităţile australiene au intenţia de a-l reţine din nou pe Novak Djokovic, sâmbătă dimineaţa (ora locală 08:00 - 00:00, la Bucureşti), dar jucătorului de tenis i se va permite să asiste, din biroul avocaţilor săi, la audierea online în cazul său, a mai spus Lloyd.

''Djokovic este bine înarmat şi are o echipă competentă în jurul lui. El poate rămâne pentru a se bate în justiţie sau poate pleca'', a explicat un avocat specializat în chestiuni de imigraţie, Christopher Levingston.

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată a doua oară

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat, vineri, viza de Australia liderului mondial, pe motive de ''interes public''.

''Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secţiunii 133C(3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic'', a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat.

Ce riscă acum Novak Djokovic

Novak Djokovic, care deţine recordul de titluri de Grand Slam câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer, riscă să fie deportat, cu câteva zile înaintea debutului turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului, în care urma să joace în prima rundă contra conaţionalului Miomir Kecmanovic.

De asemenea, Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (9) şi campionul en-titre, poate primi interdicţia de a intra în Australia în următorii trei ani.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Etichete: novak djokovic , bani , australian open , sponsori

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă