Novak Djokovic ar putea juca la Australian Open, chiar dacă viza i-a fost anulată. Ce scrie presa australiană

1 săptămână in urmă 7

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Ministrul australian și-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri. Presa de la Antipozi scrie că avocații lui Novak Djokovic au pregătit deja apelul și vor ataca decizia în instanță.

  • Novak Djokovic îl va avea ca adversar pe compatriotul său Miomir Kecmanovic (22 de ani, locul 78 ATP), în primul tur de la Australian Open, conform tragerii la sorţi efectuate joi.

Novak Djokovic ar putea juca la Australian Open, chiar dacă viza i-a fost anulată

Acest lucru îi permite liderului mondial să rămână la Antipozi și să participe la Australian Open, cel puțin până când magistrații vor da un nou verdict în acest caz, scriu cei de la news.co.au. Cel mai probabil, speța va fi judecată abia luni, 17 ianuarie, ziua în care începe primul Grand Slam al anului, iar Djokovic ar putea chiar fi pe teren la ora la care i se decide viitorul în Australia.

Galerie Foto

"Viza lui Novak Djokovic a fost anulată din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

News.com.au scrie că Novak Djokovic ar putea să rămână în Australia şi chiar să joace în primul tur al Australian Open, în aşteptarea judecării cazului săptămâna viitoare.

Dacă apelul liderului mondial nu va avea succes, Djokovic riscă să nu mai primească altă viză pentru Australia timp de trei ani. Însă interdicţiile cu privire la acordarea vizei sunt analizate caz cu caz, astfel există mai multe scenarii în această speță.

Novak Djokovic s-a antrenat de luni la Melbourne, în speranţa că va avea şansa de a lupta pentru al 10-lea trofeu Australian Open şi al 21-lea de Grand Slam.

Lui Novak Djokovic îi mai fusese anulată viza pe 5 ianuarie

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Etichete: novak djokovic , novak djokovic australian open , novak djokovic australia , novak djokovic viza

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă