Novak Djokovic a câștigat procesul, dar nu e sigur că rămâne în Australia. Cine are ultimul cuvânt

2 săptămâni in urmă 24

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 09:00

361 citiri

Novak Djokovic a câștigat procesul, dar nu e sigur că rămâne în Australia. Cine are ultimul cuvânt

Instanţa a revocat, luni, anularea vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic de către autorităţile federale australiene, însă o decizie finală în acest caz poate fi luată de ministrul imigrației.

Judecătorul Anthony Kelly a revocat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly solicitând ca tenismenul să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Cu toate acestea, ministrul imigrației, Alex Hawke, poate interveni acum personal și să anuleze din nou viza lui Djokovic, din alte motive decât cele invocate în proces.

Conform legislației australiene, ministrul Hawke are o putere excepțională în asemenea cazuri și ar putea decide expulzarea lui Djokovic considerând că e o amenințare pentru sănătatea publică, în condițiile în care nu e vaccinat anti-Covid.

Citeste si:

Procesul lui Novak Djokovic cu statul australian s-a încheiat. Instanța i-a dat dreptate tenismenului

Audierea în cazul apelului formulat de Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia s-a încheiat la Melbourne. Instanța a anulat documentul, astfel că sârbul își va...

Unul dintre rivalii lui Djokovic din tenis este șocat de situația sportivului sârb

Tenismanul britanic Andy Murray a declarat că este consternat de situaţia Novak Djokovici, care luptă pentru a intra în Australia, spunând că tot ceea ce se întâmplă "nu este deloc bine...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă