Noul sistem antiaerian al Israelului, asemănător cu un zeppelin. Cum funcționează VIDEO

1 lună in urmă 19

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 23:14

74 citiri

Noul sistem antiaerian al Israelului, asemănător cu un zeppelin. Cum funcționează VIDEO

Israelul a început testarea unui sistem gonflabil de detectare a rachetelor, menit să planeze la altitudini mari şi să identifice ameninţări precum rachetele cu rază lungă de acţiune.

Israelul se poate lăuda deja cu mai multe sisteme antirachetă sofisticate, care au fost folosite cu succes în timpul războiului de 11 zile din Gaza, de anul acesta, notează Associated Press.

Noul sistem de apărare seamănă cu un zeppelin. Ministerul Apărării spune că acesta este unul dintre cele mai mari sisteme de acest tip din lume. A fost dezvoltat în cooperare cu Industriile Aerospaţiale Israeliene şi TCOM, un producător american de aerostate.

Israelul a luat măsuri dure în ultimii ani pentru a contracara eventualele ameninţări venite din partea Iranului, a grupării Hezbollah din Libian şi a liderilor Hamas din Gaza. Toate părţile ameninţă ca au arsenaluri de rachete capabile să ajungă în oraşe mari israeliene. În timpul războiului din Gaza, Hamas a tras un baraj de rachete către Tel Aviv, într-o încercare de a suprasolicita sistemul antiaerian Iron Dome, însă oficialii spun că a reuşit să intercepteze 90% dintre proiectile.

Israelul a desfăşurat sute de atacuri aeriene împotriva unor ţinte pe care le consideră teroriste. Conflictele au ucis peste 250 de palestinieni, inclusiv 129 de civili, potrivit ONU.

Citeste si:

 ”Se anticipează în zilele următoare un USL 2.0.”

Liderul USR Dan Barna a declarat joi seară, 4 noiembrie, că după criza guvernamentală care are loc în această perioadă în România, speră să existe cu adevărat coaliţii unde fiecare...

 „Sper că nu s-a întâlnit cu PSD fără să ne anunțe”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a transmis voalat președintelui liberalilor Florin Cîțu să nu se întâlnească pe ascuns cu PSD, după ce în presă au apărut informații conform...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă