Noul sef al Corpului de control al premierului va fi unul dintre cei mai bine platiti bugetari din Romania. Fostul judecator Silviu Barbu cumuleaza salariul cu pensia speciala

1 lună in urmă 19

Fostul judecator Silviu Gabriel Barbu, fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala in mandatul lui Traian Basescu si fost secretar general adjunct in Ministerul Justitiei, a fost numit sef al Corpului de Control al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie publicata miercuri, 27 ianuarie, in Monitorul Oficial.

Conform CV-ului publicat pe profesionisti.juridice.ro, Barbu, in varsta de 50 de ani, a fost procuror civil si militar timp de 7 ani, director la Penitenciarul Codlea, consilier de Stat la Administratia Prezidentiala - Departamentul Constitutional Legislativ in perioada 2006 -2007, secretar general adjunct la MJ in 2012, diplomat insarcinat cu afaceri la Ambasada Romaniei din Zimbabwe si Malawi, a fost judecator la Curtea de Apel Brasov, iar din 2018 este judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

S-a pensionat luna trecuta

Barbu s-a pensionat in urma cu o luna din functia de judecator de la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit legii, el va cumula pensia speciala cu salariul, devenind astfel unul dintre cei mai bine platiti bugetari din Romania, relateaza Europa Libera.

Potrivit modului de calculare a veniturilor magistratilor pensionari, pensia speciala a lui Barbu este de aproximativ 20.000 de lei pe luna. Deoarece legea permite, ea va fi cumulata cu salariul de secretar de stat.

Conform declaratiei de avere, ultimul sef al Corpului de Control al premierului Ludovic Orban, Daniel Dragos Tanasoiu, avea un salariu de 9.734 de lei pe luna. Adunat, rezulta ca fostul diplomat va castiga de la stat aproximativ 30.000 de lei pe luna, adica 6.250 de euro.

"Vorbim de Legea salarizarii unitare, care a pornit si a fost prezentata public ca o lege care elimina inechitatile din administratia publica si a creat mai multe probleme prin tot felul de exceptii care au aparut in ultimii ani.

Stiti bine ca atunci cand a fost prezentata aceasta lege se spunea ca presedintele Romaniei are salariul cel mai mare si de acolo pornim cu restul salariilor. Nu mai este asa, presedintele Romaniei nu mai are salariul cel mai mare si trebuie sa reanalizam aceasta lege a salarizarii", declara premierul Citu in urma cu doua zile.

In 2020, salariul presedintelui Romaniei a fost de 14.600 de lei net.

Citeste si:

Ce s-a intamplat marti seara in dosarul Elenei Udrea si al Ioanei Basescu. Cronica unui proces maraton: "Dispret fata de lege"EXCLUSIV Cum s-a reimbolnavit miliardarul Ioan Niculae de COVID - 19Val de comentarii acide dupa ce poza unui soldat roman care tine AK-ul gresit a devenit viralaFOTO Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu face furori pe plajele din MaldiveCase la 1 euro in Italia si bonus 25.000 euro pentru renovare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă