Noul ministru al Sănătății, despre lipsa paturilor de la ATI: Problema este legată de personal. Nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul

2 săptămâni in urmă 12

Problema principală legată de paturile pentru terapie intensivă din spitale ţine de lipsa personalului, dar va fi făcută o reevaluare în Bucureşti, unde situația este critică, a afirmat, joi, noul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea spune că pregărirea unui medic durează, în medie, în 11 ani, astfel încât problema nu poate fi rezolvată ”nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul”.

Întrebată joi, la sosirea la Ministerului Sănătăţii, cum va gestiona situaţia paturilor ATI, Ioana Mihăilă - învestită în funcție miercuri seară - a spus că problema nu este legată doar de numărul de paturi, ci de echipele de medici şi asistente pregătite să trateze corespunzător pacienţii din secţiile de terapie intensivă.

"Durează 11 ani să pregătim un medic, cu anii de facultate şi cei de rezidenţiat, în medie. Este evident că nu putem rezolva situaţia nici de pe o lună pe alta, nici de pe un an pe altul. Voi avea o întâlnire cu universităţile, săptămâna viitoare, dar problemele cu pregătirea personalului vor putea fi rezolvate doar pe termen mediu şi lung", a spus noul Ioana Mihăilă, chestionată ce are de gând să facă, în contextul pandemiei.

Ea a precizat că joi, împreună cu directorul de la Asistenţă Medicală, va reevalua situaţia din Bucureşti, pentru că aici este cea mai mare problemă, astfel încât să vadă dacă pot fi redimensionate secţiile ATI.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă