Noul iOS 14: Dacă telefonul are un punct verde sau portocaliu în colţ este posibil ca cineva să te urmărească

2 months ago 5

Ca în fiecare an, Apple vine cu o nouă versiune a sistemului de operare. iOS 14 vine cu o serie de îmbunătățiri majore ale caracteristicilor, precum și modificări mai mici la modul în care funcționează iPhone-ul. 

Una dintre aceste modificări este o caracteristică de confidențialitate menită să ofere oamenilor mai multe informații despre când și cum sunt monitorizați - și pentru a opri aplicațiile să o facă, scrie independent.co.uk. 

Instrumentul adaugă un mic punct portocaliu sau verde în colț atunci când o aplicație folosește microfonul sau camera. Dacă apare punctul, înseamnă că o aplicație a accesat recent una dintre acele componente hardware și poate face acest lucru pentru a spiona utilizatorul telefonului. Lumina portocalie se referă la microfon, în timp ce cea verde indică faptul că camera este accesată.

Citeşte şi: Apple lansează iOS 14 pe 16 septembrie, înaintea noului iPhone

În momentul în care apare punctul, poţi glisa în jos în colțul telefonului pentru a deschide centrul de control, astfel vei vedea ce aplicație te monitorizează. Centrul de control trebuie să afișeze fie un punct portocaliu sau verde, precum și un mesaj care să indice ce aplicație este responsabilă.

Mesajul poate fi afișat atât pentru aplicațiile Apple, cât și pentru cele ale unor terțe părți, precum și pentru utilizările legitime sau pentru cele necorespunzătoare.

Utilizatorii trebuie să ofere acces la orice aplicație individuală care dorește să utilizeze microfonul sau camera foto, aplicațiile cerând de obicei permisiunea atunci când sunt instalate. Dar până acum nu a existat nicio modalitate de a ști cum sau când aplicațiile folosesc aceste permisiuni. Spre deosebire de Mac-urile care prezintă o lumină verde atunci când camera este utilizată, atât camera cât și microfonul au fost de multe ori pornite în tăcere și fără avertisment.

Citeşte şi: Lansare Apple LIVE. Cum arată produsele apărute pe piaţă VIDEO

Funcția face parte dintr-o serie de modificări recente pe care Apple le-a adăugat pentru a fi mai transparente cu privire la accesarea datelor utilizatorilor. Acestea au inclus, de asemenea, memento-uri ocazionale despre aplicațiile care accesează datele despre locație și opțiunea de a partaja fotografii specifice numai cu orice aplicație dată.

Apple și-a asumat o serie de angajamente publice în materie de confidențialitate, directorul executiv Tim Cook denumindu-l un "drept uman". Se consideră că modificările fac parte din acest angajament, cu speranța că orice aplicații care accesează informațiile va fi descurajată să facă acest lucru prin avertismente.

Noile modificări din iOS 14 au forțat deja o serie de companii să schimbe modul în care funcționează aplicațiiule lor după reclamațiile utilizatorilor, în ciuda faptului că a fost lansată doar până acum într-o versiune beta publică. De exemplu, în iulie, Instagram s-a dovedit că accesează camera atunci când derulau fluxul - compania a spus că problema este o eroare și că nu sunt colectate date, iar problema a fost rezolvată acum.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools