Noul Fernando Alonso poate fi român! „Povestea lui e una de film! Să viseze la Formula 1” + Noul sezon începe duminică, la Bahrain

1 lună in urmă 2

După Germania, Spania, China, Italia sau Australia, dublul campion mondial caută viitori piloți de F1 și-n țara noastră.

Spaniolul care a cucerit de doua ori titlul suprem în Formula 1, Fernando Alonso, e de zece ani si-n lumea echipelor de karting.

Dacă în 2011 își construia propriul circuit în Asturia, în 2015 își punea bazele și propriei echipe de karting. „Am vrut să întorc ceva kartingului pentru că de acolo am și pornit la trei ani în lumea motorsportului”, povestea Alonso pentru site-ul FIA.

Noul Fernando Alonso poate fi român. „Povestea lui e una de film! Să viseze la Formula 1”

Atrași de numele și priceperea sa, chinezii au trecut rapid la un plan prin care i-au cerut în ani lui Alonso să le facă 40 de circuite asemănătoare cu al său. Efectul? La momentul actual, chinezii sunt o prezență masivă în competițiile de karting din Europa.

Din 2021, Alonso are filială și-n România. „Recunosc că puterea numelui a atras planul asocierii echipei mele cu team-ul lui Fernando. Materialul de concurs e unul excelent, pentru că are în spate o echipă de profesioniști cu experiență vastă în karting. Povestea lui Alonso e una de film. A pornit din karting dar fără prea mare buget. A fost recrutat după o serie de rezultate remarcabile reușite în Spania într-o echipă mare din Europa care ulterior l-a propulsat spre Formula 1.

Știu, e un caz rar și e greu pentru un pilot cu o astfel de rețetă de a ajunge în top, dar uite că el (n.red. – Fernando Alonso) poate fi un motiv să inspire un copil din România să viseze la F1”, explică managerul echipei din România, Dmitri Bortov, tocmai echipa care a produs ultimul campion mondial și european din țara noastră: Denis Marcu (2011).

3 ani avea Fernando Alonso cand a intrat pentru prima data intr-un kart iar la 7 ani devenea campionul Asturiei 12 ani avea Alonso cand a fost recrutat de Marco Genis in lumea mare a kartingului profesionist la IAME iar in 1999 e ultimul lui an în karting bifând participare cu succes în Campionatul Mondial 2011 e anul în care Alonso a demarat construcția circuitului de la Llanera, care include atât o școală „defensive driving” cât și muzeul cu peste 300 de piese din colectia dublului campion mondial la karting 40 de piste de karting estima acum 5 ani China să construiască până în 2022 pe „licența” lui Alonso ca model de circuit și muzeu

Fernando Alonso e dublu campion F1 (a cucerit titlul mondial în 2005 și 2006).

Noul sezon de Formula 1 începe duminică, 28 martie, de la ora 18:00. Etapa inaugurală e la Bahrain.

The post Noul Fernando Alonso poate fi român! „Povestea lui e una de film! Să viseze la Formula 1” + Noul sezon începe duminică, la Bahrain appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă