Noua Zeelandă, zguduită de 3 cutremure puternice în aceeași zi - cel mai mare a avut 8,1 pe Richer. Alertă de TSUNAMI

1 lună in urmă 5

Cutremur puternic în Noua ZeelandăCutremur puternic în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a fost zguduită vineri de trei cutremure puternice, de 8,1, 7,2 și 6,9 pe Richter. Autoritățile au emis o alertă de tsumani, locuitorii din unele zone fiind sfătuiți să își părăsească locuințele. 

VINERI, 05 MARTIE 2021, 00:03

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Un seism cu magnitudiine de 8,1 a avut loc în largul insulelor Kermadec, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS). Autoritățile au emis ordine de evacuare pentru localnicii care trăiesc în zonele de pe coasta de est a Insulei de Nord.

Inițial, magnitudinea a fost estimată la 7,8.

Agenția Națională de gestionare a urgențelor din Noua Zeelandă a emis avertizare de tsunami, iar oamenii au fost sfătuiți să se ducă în zonele mai înalte. ”Nu stați acasă!”, se arată în avertizarea NEMA.

Acesta a fost al treilea cutremur care a avut în aceeași zi în Noua Zeelandă, producându-se la scurt timp după ce un seism cu magnitudinea de 7,2 a lovit aceeași regiune. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC). 

Tot vineri, un alt cutremur, de 6,9 pe Richter, a avut loc în largul estului Insulei de Nord a Noii Zeelande, ducând la declanşarea unei alerte de tsunami care a fost ulterior retrasă, a precizat Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific (PTWC). 

Institutul American de Geofizică (USGS) a estimat magnitudinea iniţială a cutremurului la 7,3, după care a revizuit-o la 6,9. Seismul s-a produs la 180 km nord-est de orașul Gisborne tot la o adâncime mică, de doar 10 kilometri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă