Noua Zeelandă raportează primul deces al unei persoane infectate cu coronavirus din ultimele șase luni

1 lună in urmă 31

Pacienta diagnosticată cu COVID-19 care și-a pierdut viața este o femeie în vârstă de 90 de ani, care avea comorbidități, nu putea fi internată la terapie intesivă și nici ventilată, potrivit AFP, citată de News.ro. Femeia a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un spital din orașul Auckland și este prima persoană cu COVID care moare în Noua Zeelandă începând din 16 februarie și până acum.

Femeia se infectase cu coronavirus de la o persoană din casa de bătrâni în care locuia. Acesta este al 27-lea deces asociat COVID-19 care este înregistrat în Noua Zeelandă de la începutul pandemiei.

„Fiecare deces ne amintește de daunele pe care COVID-19 le poate provoca atunci când intră în comunitatea noastră”, a transmis premierul Jacinda Ardern într-un comunicat de presă, citat de Deutsche Welle.

Ardern a adăugat că vârstnicii sunt cei mai expuși riscului de infectare, motiv pentru care lockdown-ul este necesar pentru oprirea răspândirii variantei Delta a virusului.

Auckland, oraș cu o populație de 1,7 milioane de locuitori, se află în carantină de nivelul 4, cel mai mare posibil, în timp ce restul țării este la nivelul 3 de carantină.

Autoritățile sanitare au raportat, sâmbătă, 20 de cazuri de îmbolnăvire, după ce weekendul trecut au fost înregistrate 84 de contaminări.

De la începutul pandemiei, în Noua Zeelandă au fost confirmate 3.748 de cazuri de COVID-19.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă