Noua Zeelandă își va redeschide granițele pentru persoanele vaccinate în 2022

2 luni in urmă 17

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat joi că vor să permită intrarea în țară fără obligativitatea carantinei călătorilor vaccinați din țările cu risc scăzut la începutul anului 2022, informează Hotnews. Măsura este parte a unei redeschideri graduale a frontierelor țării, notează sursa citată.

Noua Zeelandă și-a închis frontierele internaționale în martie 2020, în contextul pandemiei de coronavirus. Ea va începe să ridice restricțiile de intrare în țară în primul trimestru al anului viitor.

Această redeschidere se bazează pe un model individualizat. Astfel, călătorii sosiți din străinătate sunt plasați în trei categorii de risc: scăzut, mediu și înalt. În funcție de categoria de risc, ei pot intra liberi în țară sau sunt plasați în carantină de 14 zile în centrele abilitate de guvern. De asemenea, va fi luat în considerare statutul de vaccinare al fiecărei persoane.

„Categoria de risc scăzut va permite scutirea de carantină a călătorilor vaccinaţi care s-au deplasat în ţări cu risc scăzut”, notează într-un comunicat premierul ţării, Jacinda Ardern, care a fost lăudată pe plan internaţional pentru strategia sa de luptă împotriva Covid.

Cei care vin din țări cu risc mediu și înalt trebuie să stea în carantină 14 zile. Autoritățile au în vedere să permită unor persoane infectate să-și petreacă perioada de izolare în propriile locuințe.

Noua Zeelandă are rate de vaccinare relativ scăzute comparativ cu alte țări dezvoltate. Ea încearcă să accelereze campania prin vaccinarea din septembrie a întregii populații cu vârsta peste 16 ani cu serul produs de Pfizer.

Țara, care are mai puțin de 5 milioane de locuitori, a raportat de la începerea pandemiei mai puțin de 3.000 de cazuri și 26 de decese, iar în prezent are active 46 de cazuri de Covid, mai arată sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă