Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie se poate răspândi mai repede

2 luni in urmă 16


Ofițerul medical șef al Angliei, Chriss Whitty, a anunțat, sâmbătă, că noua tulpină de coronavirus identificată în Regatul Unit se poate răspândi mai repede și se analizează urgent pentru a confirma că nu poate produce o mai mare rată a mortalității, relatează Reuters, citată de HotNews.ro.


„Așa cum s-a anunțat luni, Regatul Unit a identificat o nouă variantă de Covid-19 prin monitorizarea genomică de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia”, a spus Whitty într-o declarație de presă.


Potrivit acestuia, în urma analizelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că „noua tulpină se poate răspândi mai repede”.


Pe 15 decembrie, cercetătorii anunțau că noua variantă, numită „VUI – 202012/01”, include o mutație genetică a proteinei „țepușe”, care - în teorie - ar putea rezulta într-o răspândire mai ușoară a bolii Covid-19 între oameni.


Declarațiile lui Chriss Whitty vin să confirme ce era la început teorie. Pe 13 decembrie, 1.108 cazuri de COVID cu această nouă variantă au fost identificate, predominant în sudul și estul Angliei, a spus Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă