Noua taxă care va apărea în România în 2021. Ministrul Mediului a făcut anunțul azi

1 lună in urmă 1

O nouă taxă va apărea în România în 2021. Din păcate, ministrul Mediului a făcut anunțul azi. Pentru ce ar putea băga românii din nou mâna în buzunar, citiți în rândurile de mai jos.

O nouă taxă are putea apărea în România. Ar fi cea mai urâtă taxă de către români

Guvernul amenință cu o nouă taxă în 2021. Taxa a mai fost percepută, românii fiind scârbiți de ea. Astfel, România ar putea introduce o nouă taxă de poluare, alăturându-se altor 24 de state membre ale UE care au adoptat o astfel de taxă.

Barna Tanczos, ministrul Mediului, a declarat că ţara noastră va trebui să se decidă dacă vrea să fie aplicată o nouă taxă de poluare în oraşe.

Alte 24 de țări din UE au adoptat deja taxa

Va trebui să decidem dacă vrem să facem parte din grupul celor 24 de state membre, care implementează diverse forme de contrângere a celor care poluează sau lăsăm sistemul exact aşa cum este acum, spunea Ministrul Mediului.

De asemenea, există oraşe în care nu s-a făcut nimic pentru reducerea poluării şi riscul este să plătească toată România din cauza lor.

Taxa uremază să fie luată în discuție

În plus, ministrul Barna Tanczos a mai spus că se va decide dacă va implementa principiul poluatorul plăteşte. Reprezentanţii Ministerului Mediului au spus că ministrul se va decide până la sfârşitul acestui an dacă se va impune o nouă taxă de poluare.

De asemenea, au existat tentative și în vechile guvernări de a aduce la zi, potrivit directivelor UE, o nouă formă a taxei auto. În acest sens, ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-un dialog cu presa, informa că se discută un proiect de reglementare a situației, sub forma unei noi taxe auto, care ar urma să ajute la scăderea nivelului de poluare.

Taxa trebuie concepută astfel încât să nu mai existe probleme

Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face o greșeală. Greşeala pe care au făcut-o ceilalţi miniştri, care au introdus o taxă. S-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi.

Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente”, a spus Tanczos Barna.

Noua taxă, concepută în parteneriat cu CE

Noua taxă de poluare, potrivit ministrului Tanczos Barna, ar trebui să fie făcută în parteneriat direct cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a evita greșelile care au fost făcute anii trecuți.

Ministrul MEdiului a mai spus că se dorește verificarea implementării unei astfel de taxe la nivel european. Astfel, prin acest demers se vrea implementarea acestor norme de poluare, a celor testate și aplicate cu succes în celelalte state membre din UE.

The post Noua taxă care va apărea în România în 2021. Ministrul Mediului a făcut anunțul azi appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă