Nouă români se află în continuare în Afganistan. ”Suntem în contact cu ei, nu au fost afectați de atacuri”

1 lună in urmă 29

Nouă cetățeni români se află în continuare în Afganistan, a anunțat joi Ministerul de Externe, precizând că a luat legătura cu toți și că nu au fost afectați de atacuri.

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanțe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniți!

MAE Romania / Celula de criză interinstituțională e în contact cu cei 9 cetățeni români aflați încă în Afganistan, care nu au fost afectați de atacuri”, a anunțat joi seară ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-un mesaj pe Twitter.

Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din #Kabul. Condoleante familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniți! @MAERomania /Celula de criză interinstitutionala e în contact cu cei 9 cetățeni români🇹🇩 aflați încă în #Afganistan, care nu au fost afectați de atacuri

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) August 26, 2021

Unele surse media din Kabul arată că până la această oră ar fi avut loc cel puțin 5 explozii, atât în preajma aeroportului cât și în centrul orașului. Informații furnizate de analiști indică faptul că seria de atentate este opera grupului terorist ISIS-K.


Citeste si:

 Vom continua demersurile pentru a putea evacua şi ultimul cetăţean român din Afganistan

UPDATE 11 pușcași marini și un medic militar american au murit în atentatele de la Kabul. Numărul exploziilor se pierde în haosul informațional

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă