Nouă polițiști, eroii incendiului de la Matei Balș. Și-au riscat viața salvând 15 oameni din flăcări, până la venirea pompierilor

3 săptămâni in urmă 15

De Veronica Micu.
Publicat: 31.01.2021, 07:55.
Actualizat: 31.01.2021, 08:19

Incendiul devastator de la Institutul Matei Balș a izbucnit, vineri dimineață, în jurul orei 5.00. Șase pacienți și-au pierdut viața în urma tragediei, însă bilanțul putea fi mult mai dramatic dacă pompierii nu ar fi intervenit prompt, pentru stingerea focului. Ce nu se știa până acum este că, înainte de venirea militarilor, 9 polițiști au acționat eroic, salvând din flăcări 15 oameni.

Nouă polițiști și-au riscat viața, pentru a salva 15 oameni din flăcări, la Matei Balș

Nouă polițiști, eroii incendiului de la Matei Balș. Și-au riscat viața salvând 15 oameni din flăcări, până la venirea pompierilor

Facebook / Europol

Cei 9 polițiști au intrat în saloanele afectate de incendiu, salvând 15 pacienți Covid.

Vineri, 29 ianuarie, ora 05:04, patru agenți de la Secția 6 Poliție au fost sesizați că la Institutul Matei Balș din București a izbuncit un incendiu.

Au ajuns într-un minut la fața locului, la 05.05, și au cerut sprijin colegilor de la Secția 7.

Patru minute mai târziu, la 05.09, în urma unei explozii produse la parterul spitalului, toți cei 9 polițiști au intrat în saloane, fără niciun fel de echipament de protecție, și au salvat din flăcări 15 pacienți infectați cu noul coronavirus.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, la ora 5:13 a sosit primul echipaj de pompieri, care a anunțat situația de la faţa locului.

După un minut, adică la ora 5:14 a fost declanșat Planul Roșu.

Aceștia sunt eroii care și-au pus viața în plan secund

Intervenția eroică a celor 9 polițiști a fost relatată pe Facebook de Sindicatul Europol.

Redăm mai jos, integral, mesajul postat pe pagina oficială:

"Vineri, 29 ianuarie, ora 05:04, colegii noștri din cadrul Secției 6 Poliție au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu în incinta Institutului de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din București.

La ora 05:05, după sosirea la fața locului, au solicitat sprijin colegilor din cadrul Secției 7 Poliție, iar la ora 05:09, în urma unei explozii ce a avut loc la parterul unității medicale, au pătruns cu toții în saloane și au procedat la evacuarea unui număr de 15 pacienți infectați cu virusul COVID-19.

Și daca vă întrebați dacă au avut anumite echipamente de protecție sau dacă au fost recompensați in vreun fel până acum, vă spunem noi că nu.

MAI are cu totul alte standarde după care promovează profesionalismul, secretarele care fac cele mai bune cafele și șoferii care conduc cel mai bine ajung să fie decorați cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit.

Iar pe de altă parte Guvernul găsește de cuviință să "recompenseze" curajul, devotamentul și profesionalismul polițiștilor prin înghețări salariale.

Aceștia sunt eroii care și-au pus viața în plan secund, salvând 15 persoane care nu ar fi avut nicio șansă în fața incendiului:

SECTIA 6 POLITIE:

Agent Sodolescu Alexandru
Agent Hapa Nicusor
Agent Principal Dobre Cristian
Agent Blideanu Mihaela

SECTIA 7 POLITIE:

Agent Șef Călin Constantin
Agent Șef Mihai Dragoș
Agent Mincu Gabriela
Agent Miu Madalina
Agent Diaconu Mihai

Ii felicităm pe această cale pentru promptitudinea și curajul de care au dat dovadă pentru salvarea semenilor noștri și îi asigurăm de întreaga noastră considerație pentru eforturile depuse!".

incendiu matei bals politisti eroi matei bals morti matei bals pacienti salvati matei bals
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă