Nouă persoane au fost rănite în urma unui atac cu un cuțit, într-un tren din Tokyo

2 luni in urmă 17

Nouă persoane au fost rănite vineri de un tânăr cu un cuţit într-un tren din Tokyo. Suspectul a fost reţinut la puţin timp după producerea faptelor, relatează media locale, potrivit AFP.

Actele violente de acest gen sunt foarte rare în Japonia, iar acest atac survine într-un moment în care capitala ţării este în alertă maximă, în calitate de oraş gazdă a Jocurilor Olimpice.

Agresiunea a avut loc în cursul serii într-un tren care se deplasa de la periferie spre Setagaya, un cartier din vestul Tokyo. O femeie de circa 20 de ani a fost grav rănită, potrivit televiziunii publice NHK, care citează serviciile de salvare.

Locul în care a fost comisă agresiunea este situat la câţiva kilometri de situl olimpic al competiţiilor ecvestre, conform Agerpres.

Compania feroviară, Odakyu Electric Railway, a anunţat că a suspendat o parte din serviciul său din cauza unui "atac într-un tren", fără a furniza mai multe informaţii. Trenul a fost îndreptat spre o staţie de urgenţă.

Potrivit presei locale, suspectul, un tânăr de circa 20 de ani, a fost arestat de poliţie după ce a mers la un comerciant şi i-a spus acestuia că este autorul atacului.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, autorul faptelor a abandonat la bordul trenului o armă albă, care părea a fi un cuţit de bucătărie, şi un telefon.

Contactate de AFP, poliţia locală şi serviciile de salvare au refuzat orice comentariu în această afacere.

Legile japoneze în materie de arme de foc sunt foarte stricte, dar ocazional au fost comise crime cu alte arme.

În 2019, un bărbat a ucis două persoane, printre care un elev, şi a rănit peste zece persoane într-o răbufnire de violenţă care a vizat copii care aşteptau autobuzul.

În 2018, un bărbat a fost arestat în centrul Japoniei după ce a înjunghiat mortal o persoană şi a rănit alte două la bordul unui tren.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă