Noua formulă de calcul a pensiei. 3 noi metode propuse de Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii

2 săptămâni in urmă 25

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru are o propunere pentru noul an. Această propunere vizează sistemul pensiilor din România. Pensionarilor s-ar putea să le surâdă ideea. Începând din această lună, pensionarii vor beneficia de o mărire a punctului de pensie. Care este propunerea Violetei Alexandru vedem imediat!

Valoarea pensiilor ar putea fi calculată din nou

Fostul ministru dorește ca veniturile totale brute să fie luate în considerare în calcularea pensiei. Propunerea Violetei Alexandru vine la scurt timp după ce aceasta a menționat că discuțiile cu pensionarii nu au decurs prea bine. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea față de plățile făcute de Statul Român.

„Nu înțeleg ce face PSD în domeniul pensiilor și când face. Nu mai aplică legea 127, începe o mega-consultanță, de la Banca Mondială, care va dura cu anii. Aud că se face un comitet care o va ține din ședință în ședință ca să pară că lucrează deși problemele se cunosc bine la casele de pensii. Așa că am terminat și am și depus o propunere legislativă pentru pensionari, după tot ceea ce am discutat cu dânșii despre diverse neajunsuri ale legii în vigoare”, declara Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii.

3 metode propuse de Violeta Alexandru privind formula de calcul a pensiilor

„Consider că problemele privind sistemul de pensii din Romania ar trebui schimbat iar următoarele metode propuse ar putea ajuta mai multi bătrâni.”

„Veniturile totale brute trebuie să fie luate în considerare în calcularea pensiei. Tot ce au muncit oamenii, toate tipurile de sporuri, nu doar cele cu caracter permanent trebuie valorificate pentru stabilirea cuantumului pensiei. În fond, este munca omului.”

„Am studiat mult un eșantion reprezentativ din procesele soluționate în instanțele de judecată și aceasta este principala problemă a oamenilor. Îi trebuie o rezolvare acum, una corectă față de munca lor. Procesele în instanță se țin pe banii și pe timpul lor, într-o chestiune evident nedreaptă. Dacă pentru aceste sporuri sau beneficii s-au plătit contribuții, atunci trebuie să fie luate în considerare la stabilirea dreptului.”

„Pensia de urmaș să poată fi acordată soțului supraviețuitor și în cazul unei căsătorii mai mică de 10 ani dar de cel puțin 1 an (în prezent, legea prevede cel puțin 15 ani respectiv până la 10 ani cu o diminuare a cuantumului pensiei). Și în acest caz, cu o diminuare corespunzătoare a cuantumului față de situația în care ar fi avut 10 ani de căsătorie.”

„Pentru perioada lucrată în grupe de muncă în condiții deosebite/grupa I/condiții speciale să se ia în considerare nu doar anul complet ci și lunile dintr-un an. A lucrat cineva ani și 7 luni, atunci toată perioada trebuie să fie apreciată și valorificată. Până la ultima zi. Se va aplica reducerea vârstei de pensionare proporțional cu timpul lucrat”, a declarat Violeta Alexandru în emisiunea „Newsroom” de la Realitatea PLUS.

Violeta Alexandru își dorește ca parlamentarii să ia în considerare și propunerile ei şi să se gândească mai mult la bunăstarea pensionarilor din România ajutând o parte din ei, prin aplicarea acestor noi formule de calcul al pensiilor.

Sursa: Realitatea.net

The post Noua formulă de calcul a pensiei. 3 noi metode propuse de Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă