Nou record la nivel global. SUA au înregistrat 1,35 milioane de cazuri de COVID într-o singură zi

1 săptămână in urmă 11

Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 de milioane de noi infectări cu coronavirus, potrivit unei centralizări Reuters, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire.

Recordul anterior, de 1,03 milioane de cazuri, a fost înregistrat pe 3 ianuarie. În fiecare zi de luni este înregistrat un număr mare de cazuri din cauza faptului că multe state nu raportează în weekend.

Media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții pe zi.

Recordul de noi cazuri a venit în aceeași zi în care în SUA numărul pacienților spitalizați COVID a atins, de asemenea, un record istoric, după ce s-a dublat în ultimele trei săptămâni, potrivit unei numărători Reuters. Este vorba de peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, peste recordul de 132.051 din ianuarie anul trecut.

Numărul deceselor este în medie de 1.700 pe zi, în creștere față de cele aproximativ 1.400 raportate zilnic în perioada anterioară, dar cifrele sunt similare cu cele înregistrate la începutul acestei ierni.

Editor : I.C

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă