Nou RECORD de infectări cu Covid-19 la Tokyo. Situație îngrijorătoare la nivelul întregii țări - Ce MĂSURI pregătesc autoritățile

2 luni in urmă 27

Oameni pe stradă în Japonia - imagine de arhivă Oameni pe stradă în Japonia - imagine de arhivă

Autorităţile din Tokyo au înregistrat, astăzi, un nou record al infectărilor cu COVID-19, care au depăşit pentru prima dată pragul de 5.000 de contaminări în doar 24 de ore, într-o perioadă în care Guvernul nipon urmează să extindă restricţiile antiepidemice în opt departamente suplimentare, cu trei zile înainte de încheierea Jocurilor Olimpice (8 august -n.r.).

JOI, 05 AUGUST 2021, 16:04

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Capitala niponă a confirmat, astfel, 5.042 de cazuri noi de COVID-19, la mai puţin de o săptămână după ce depăşise pentru prima dată pragul de 4.000 de cazuri confirmate în 24 de ore, relatează Agerpres.

Sub efectul răspândirii variantei Delta a virusului SARS-CoV-2, care este mai contagioasă, numărul noilor infectări a stabilit un nou record şi la scară naţională, în Japonia, depăşind pentru prima dată, miercuri, pragul de 14.000.

"Infectările se răspândesc într-un ritm pe care nu l-am cunoscut niciodată până acum", a declarat prim-ministrul Yoshihide Suga cu ocazia unei reuniuni a Guvernului japonez, ce a vizat criza sanitară.

"Odată cu creşterea rapidă a cazurilor, numărul pacienţilor cu forme severe, care fusese ţinut sub control până acum, este pe cale să crească", a avertizat prim-ministrul nipon.

Japonia a fost relativ scutită de pandemia de COVID-19 până de curând, confirmând aproximativ 15,000 de decese asociate COVID-19 de la debutul pandemiei și până la acest moment și 970,460 de infectări (la o populaţie naţională de 126 de milioane de locuitori) şi fără să decreteze lockdown-uri drastice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă