Nou proiect privind creșterea pensiilor: „În calculul punctului de pensie să se ia în considerare media ratei inflaţiei” VIDEO

6 zile in urmă 31

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 17:30

91 citiri

Vicepreşedintele partidului Forţa Dreptei, deputatul Violeta Alexandru, a anunţat luni, 19 septembrie, că va depune la Parlament un proiect de lege prin care se propune ca media ratei inflaţiei cu o lună înainte de momentul pregătirii bugetului să fie luată în considerare la calcularea punctului de pensie.

"În cadrul Biroului Politic Naţional al Forţa Dreptei am decis să iniţiem un proiect de modificare a legii pensiilor. Nu este corect ca Guvernul să nu ţină cont de creşterea ratei inflaţiei şi să nu indexeze cu exact cât este inflaţia pe anul în care discutăm. Propunerea noastră legislativă este ca în calculul punctului de pensie, începând cu anul viitor, să se ia în considerare media ratei inflaţiei cu o lună înainte de momentul pregătirii bugetului şi nu cea de cu un an în urmă, respectiv 50% din rata de creştere a câştigului salarial mediu brut la nivelul anului 2022", a spus Violeta Alexandru la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că soluţia propusă de Forţa Dreptei "salvează în acest moment impactul pe care inflaţia şi creşterea preţurilor îl au asupra pensiilor şi câştigurilor românilor".

"Din punctul nostru de vedere, pe un calcul făcut la nivelul a 12 luni, începând cu luna noiembrie, presupunând că bugetul va fi adoptat în decembrie, asta înseamnă pentru români un punct al pensiei de 1.871, ceea ce înseamnă aproximativ 285 de lei pentru fiecare pensie pe care o vedem, crescută cu rata inflaţiei din acest an, o rată fără precedent şi care a avut un impact dezastruos asupra câştigurilor pensionarilor. Ei nu cerşesc, ei au în acest moment o pensie care nu reflectă cu nimic nivelul creşterii inflaţiei şi, ca atare, începând cu anul 2023 calculele trebuie făcute cât mai aproape de luna în care se pregăteşte, nu cu un an în urmă", a afirmat deputatul.

Violeta Alexandru a menţionat că acest proiect legislativ va fi depus la Parlament marţi.

Citeste si:

Pensiile și salariul minim brut ar putea crește cu cel puțin 10%. Anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, afirmă că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna viitoare, el afirmând că pensiile ar trebui majorate...

Virgil Popescu, reacție după facturile uriașe la energie. „Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni, 19 septembrie, la Parlament, despre cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE să...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă