Nota de la Bac, eliminată din concursul de admitere. Ce probe au de susținut viitorii studenți

2 săptămâni in urmă 16

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 12:30

201 citiri

Nota de la Bac, eliminată din concursul de admitere. Ce probe au de susținut viitorii studenți

Media de la Bacalaureat a fost scoasă din concursul de admitere la o importantă universitate de medicină din România.

Este vorba despre Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

Până acum, în calculul notei de admitere media de la bacalaureat reprezenta 10%.

Conform Metodologiei, s-a scos din calculul notei de admitere media de la bacalaureat, care reprezenta 10%. Astfel, începând din acest an, clasificarea candidaților se va realiza doar pe baza notelor obținute la testul grilă, potrivit site-ului oficial al insituției.

Am eliminat media de la bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere pentru că ponderea era oricum nesemnificativă, de doar 10%. Considerăm că testul grilă rămâne cea mai obiectivă și relevantă cale de verificare a cunoștințelor candidaților.”, a spus prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Concursul de admitere din Sesiunea Iulie constă în susținerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei. Universitatea acordă cel puțin 10 locuri bugetate, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, din categoria locuri repartizate statistic, absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială. În cazul în care locurile nu se ocupă, Universitatea le distribuie către ceilalți candidați. Durata tezei este de 3 ore, informează instituția.

În cadrul Concursului de admitere, selectarea candidaților ține cont numai de nivelul pregătirii profesionale a acestora și se realizează prin două modalități:

  • Susținerea unui probe scrise (test grilă), în limba română, pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei.
  • Evaluarea performanțelor școlare și, eventual, universitare ale candidaților, pe baza dosarului personal depus, pentru locuri cu taxă în valută și locuri cu taxă în lei pentru a doua facultate.

Citeste si:

AUR și dorul colectiv de sinucidere

De ce lansează un partid radical de dreapta mesaje negaționiste? Din impuls sinucigaș, într-o civilizație îngrozită de negaționism? Sau pentru că o urăște, cot la cot cu extrema stângă...

Nicușor Dan, piatră de moară politică pentru USR și PNL SURSE

De la mai bine de un an de zile după ce a fost ales primar al Capitalei ca urmare a unei alianțe dintre PNL și USR, Nicușor Dan devine din ce în ce mai izolat politic în timp ce ambele...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă