Norvegia va construi primit tunel pentru vapoare din lume. Proiectul va incepe in 2022 VIDEO

1 lună in urmă 2

Primul tunel pentru vapoare din lume va fi construit in Norvegia si este conceput pentru a ajuta navele sa navigheze in zona Marii Stadhavet, cu furtuni foarte puternice, anunta CNN, potrivit Mediafax.

Anuntat pentru prima oara in urma cu cativa ani de catre Administratia de coasta norvegiana, acest tunel lung de 1,7 km, cu o latime de 36 de metri, va strapunge muntii Stadhavet din nord-vestul Norvegiei.

Constructia va costa circa 330 milioane dolari si va dura intre trei si patru ani, urmand sa inceapa in 2022. "Este un proiect care a fost planificat de zeci de ani. Este foarte placut sa poti incepe, in sfarsit, lucrarile de constructie intr-un an", a declarat pentru CNN Travel managerul de proiect Terje Andreassen de la Administratia de coasta norvegiana.

In acest moment, navele care navigheaza in zona sunt adesea afectate de valurile aspre si de vremea rea. Uneori, navele trebuie sa astepte zile intregi in cel mai apropiat port imbunatatirea conditiilor meteorologice.

Tunelul va traversa cel mai ingust punct al peninsulei Stadhavet, iar intrarea va fi controlata de un semafor.

Citeste si:

Cum trimiti bani rudelor si prietenilor de la ATMStudiile lui Vlad Voiculescu comparativ cu omologii europeni. Ce CV-uri prezinta alti 10 ministri ai Sanatatii din tari ale UESorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romancaDeputat liberal, atac dur la adresa Dianei Sosoaca: "Locul acestei femei e la spitalul de psihiatrie"Cand vine cu adevarat primavara. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă