Norvegia schimbă protocolul de vaccinare, după 29 de decese post-imunizare. Bolnavii în stadiu terminal nu mai primesc serul

1 lună in urmă 18


Norvegia a decis să schimbe politica privind utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech, după ce 29 de oameni peste 75 de ani au murit la scurt timp după ce li s-a administrat serul.


Conform Reuters, schimbarea luată în considerare de autoritățile norvegiene este excluderea bolnavilor în stadiu terminal și a persoanelor foarte bătrâne și ”fragile” de pe lista de vaccinare.


Norvegia are un sistem e clasificare a fragilității care, la nivelul 8, de unde devine contraindicată administrarea vaccinului anti-COVID, cuprinde persoane atât de bătrâne ori bătrâne și bolnave, încât nu și-ar putea reveni nici după o afecțiune minoră, cum ar fi o răceală.


În cazul acestora, orice reacție adversă minoră apărută după vaccinare poate duce la degradarea stării de sănătate și așa precară, iar riscul de deces ar crește considerabil.


Anunțul autorităților vine după ce voci din sănătatea publică din Norvegia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa vaccinului Pfizer la oamenii în vârstă, cu afecţiuni cronice foarte serioase.


29 de rapoarte referitoare la decese suspecte, posibil având legătură cu serul anti-COVID de la Pfizer, au fost depuse la registrul sanitar norvegian.


„Ar trebui efectuată o evaluare pentru fiecare pacient în parte, dacă beneficiile vaccinării depășesc riscurile eventualelor efecte secundare”, a explicat Agenția Norvegiană pentru Medicamente.


În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de bătrâni și în instituțiile de îngrijire.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă