Norvegia este din nou campioana Europei la handbal feminin! Finala cu Franța, decisă de o schimbare greșită în minutul 56. Medalia de bronz a luat drumul Croației

2 luni in urmă 1

Norvegia este din nou campioana Europei la handbal feminin, după ce a învins Franța cu 22-20, la capătul unui meci foarte frumos, cu mult suspans. Nordicele au cucerit a opta medalie de aur în istoria competiției. Locul 3 a fost ocupat de Croația după un succes cu Danemarca, scor 25-19.

Norvegia, campioana Europei după o finală cu mult dramatism

Norvegia a așteptat această finală cu Franța de 3 ani, pentru a-și lua revanșa după ultimul act pierdut la Mondialul din 2017. Selecționata lui Thorir Hergeirsson a controlat în totalitate prima repriză, reușind să ajungă la 11-6 în minutul 24. Franța nu s-a regăsit în atac, motiv pentru care Krumbholz a utilizat toți interii până în acest moment. De altfel, eficiența în atac a vorbit de la sine: 73%-32% în favoarea bordicelor. La pauză, Norvegia a condus cu scorul de 14-10.

După pauză, Franța a schimbat portarul, iar Cleoptare Darleux a făcut adevărate minuni. Selecționata lui Krumbholz a avut poartă, iar apărarea și-a ridicat la rândul ei foarte mult nivelul. Norvegia a scăzut la 50% în atac, Franța a trecut de 40%, iar scorul a început să se strângă. În minutul 49, s-a consemnat din nou egalitatea, 17-17. Cu Zaadi și Niakate mai precise în atac, campioana en-titre a preluat și inițiativa, iar în minutul 54 a ajuns la 19-18! În acest moment, Darleux avea 70% în poartă.

Norvegia a avut reacție și a profitat din plin de o eroare mare a Franței în minutul 56, o schimbare greșită cu Grace Zadi în prim-plan. Jucătoarea a fost descalificată, fiind la a treia eliminare. Nordicele s-au desprins la 22-20 în minutul 58, iar de aici totul a devenit clar. Până la final nu s-a mai înscris niciun gol, iar Norvegia a redevenit campioana Europei după o pauză de 4 ani.

Caseta meciului:

Franța se consolează cu medalia de argint, fiind singura reprezentativă pe podium la ultimele trei ediții, dar și cu titlul de MVP, cucerit de Estelle Nze Minko.

Croația a fost revelație până la capăt © FOTO:Sorin Pană/Sport Pictures

Norvegia, Franța și Croația este podiumul la Euro 2020. Selecționata condusă de Nenad Sostaric a mai dat o lovitură de proporții la turneul final, chiar în meciul pentru medalia de bronz cu naționala țării gazde.

Croația a trecut rapid peste eșcul cu Franța din semifinale (19-30) și a jucat un alt meci cu sufletul. Revelația de la Euro 2020 a jucat cu o determinare ieșită din comun, a făcut o apărare cu care și-a epuizat adversara, iar în atac a „spart” Danemarca în zona centrală, la jocul cu pivotul. În repriza a doua, gazdele nu au marcat timp de aproximativ 17 minute, astfel că nu au putut emite pretenții la victorie. Iar în apărare au fost depășite frecvent de Ana Debelic și Katarina Jezic, pivoții care au marcat gol după gol. La final, Croația a câștigat cu scorul de 25-19 și a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției. A fost prima medalie cucerită de handbalul croat în handbalul feminin la un turneu final.

România a terminat pe locul 12 la Euro 2020, fiind al doilea cel mai slab turneu final după ediția 1998, când a pierdut toate cele cinci partide.

Foto: women2020.ehf-euro.com

The post Norvegia este din nou campioana Europei la handbal feminin! Finala cu Franța, decisă de o schimbare greșită în minutul 56. Medalia de bronz a luat drumul Croației appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă