Nord Stream 2: O navă rusă vizată de sancțiunile SUA (guvernul german)

1 lună in urmă 32

O navă rusă însărcinată cu punerea conductelor pentru finalizarea construcției controversatei conducte de gaz Nord Stream 2 între Rusia și Germania va fi supusă sancțiunii administrației SUA, a declarat luni Ministerul Economiei din Germania, potrivit AFP.

"Acesta este anunțul unei sancțiuni pentru o navă rusă. Luăm notă de acest anunț cu regret", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru AFP, confirmând informații din cotidianul de afaceri german Handelsblatt că Washingtonul va oficializa această decizie marți.

Acum circa două săptămâni, ministrul german de externe Heiko Maas a declarat că Berlinul nu intenţionează să dea înapoi în disputa cu Statele Unite asupra gazoductului Nord Stream 2.

"Nu este cazul să vorbim despre suveranitatea europeană dacă prin aceasta se înţelege ca noi să facem totul în viitor aşa cum vrea Washingtonul", a declarat Maas.

Conducta Nord Stream 2 urmează să transporte direct gaz provenit din Rusia către Germania, economia de top a UE, printr-o rută sub Marea Baltică similară cu linia operaţională curentă Nord Stream.

SUA au condamnat conducta ca ameninţând securitatea aliaţilor NATO din UE prin creşterea dependenţei de Rusia şi au ameninţat cu noi sancţiuni.

Recent, s-a anunţat că conducta este terminată în proporţie de 94%.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă