Nord-coreenii sunt trimiși la muncă silnică, dacă se adună în grupuri mai mari de trei persoane

2 luni in urmă 20

Autoritățile din Coreea de Nord trimit la muncă silnică cetățenii care încalcă măsurile sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și se adună în grupuri mai mari de 3 persoane, relatează Insider, citat de HotNews.ro.

„Dacă 4 sau mai multe persoane cu excepția familiei imediate se întâlnesc zilele acestea, autoritățile de control a bolilor le trimit într-un centru disciplinar de muncă pentru că au încălcat carantina legată de coronavirus sau amendate cu o sumă uriașă”, a declarat un rezident din sudul Phenianului pentru Radio Free Asia.

Acest ordin a venit de la agenția centrală responsabilă de controlul bolilor, aceasta fiind însărcinată cu prevenirea unor focare de COVID-19, a mai precizat sursa, care a dorit să rămână anonimă pentru propria siguranță.

Un bărbat a fost amendat la mijlocul lunii iulie pentru că a organizat nunta fiului său în locuința familiei, fără a primi și o pedeapsă de muncă forțată, a mai relatat sursa RFA, .

Nu este clar deocamdată de ce unii nord-coreeni primesc doar o amendă pentru încălcarea măsurilor de carantină și alții sunt trimiși la muncă silnică.

Conform autorităților sunt permise în continuare organizarea nunților cu respectarea unor măsuri sanitare, însă, în fapt, acestea sparg toate adunările mai mari de 3 persoane, potrivit sursei RFA.

Nunțile au fost scutite inițial de regula privind numărul maxim de participanți la adunări însă că situația s-a schimbat după ce „numărul pacienților suspecți de COVID-19 cu febră ridicată a continuat să crească aici din iunie”, a spus sursa RFA.

Oficial, nici un caz de COVID-19 în Coreea de Nord

Coreea de Nord nu a raportat oficial nici un caz de COVID-19, însă aceste măsuri dispuse de autorități par menite să țină sub control răspândirea coronavirusului.

Liderul Kim Jong-un i-a criticat dur pe oficialii nord-coreeni pentru „iresponsabilitatea și incompetența cronică” în gestionarea pandemiei, sugerând că SARS-CoV-2 se răspândește în țară.

Asta în pofida faptului că autoritățile au închis complet granițele încă din luna ianuarie a anului trecut, declanșând o gravă criză alimentară și umanitară.

În luna februarie că 12 persoane care au murit din cauza unor simptome similare COVID-19 au fost incinerate în Coreea de Nord, conform RFA.

În acest moment nu se știe ce procent din populația Coreei de Nord a fost imunizată împotriva coronavirusului sau dacă a fost demarată măcar campania de vaccinare.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă