Nominalizările la Oscar 2021, anunțate astăzi, de la 14.15, într-o ceremonie online

1 lună in urmă 4

Actrița Priyanka Chopra și soțul ei, cântărețul Nick Jonas, vor anunța nominalizările la cele 23 de categorii, într-o ceremonie online, transmisă pe canalul de YouTube al Academiei Americane de Film.

Astăzi, începând cu ora 14.15, se anunță filmele care intră în cursa pentru premiile Oscar, într-o ceremonie transmisă online.

Sunt, în total, 23 de categorii la care filmele se bat pentru cele mai râvnite statuete din industria cinematografică.

Primele anunțate de cuplul care va prezenta ceremonia, actrița Priyanka Chopra și soțul ei, cântărețul Nick Jonas vor fi producțiile nominalizate la categoriile „cel mai bun actor/cea mai bună actriță în rol secundar”, „cel mai bun scenariu” și „cel mai bun film de animație”.

Apoi, după o scurtă pauză, vor fi anunțate și nominalizările la cele mai importante categorii, printre care, desigur, „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” ori „cel mai bun actor/cea mai bună actriță în rol principal”.

România ar putea marca o premieră la cea de-a 93-a ediție a prestigioaselor premii. Documentarul „Colectiv” al lui Alexandru Nanau se află pe lista scurtă la două categorii – „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

Ce filme sunt văzute drept favorite

Filmul Nomadland, care a fost și marele câștigător la Globurile de Aur, este considerat drept un candidat sigur la „cel mai bun film”, dar și alte categorii importante, scrie site-ul The Wrap.

Alte pelicule despre care criticii spun că sigur vor primi o nominalizare sunt „The Trial of The Chicago 7”, al lui Aaron Sorkin, „Minari”, al lui Lee Issac Chung, „Promising Young Woman” al lui Emerald Fennell, „One Night in Miami” de Regina King, Mank al lui David Fincher și „Ma Raineys Black Bottom”, în regia lui Goerge C. Wolfe.

Din ambele liste, vor rămâne cinci producții care vor intra în cursa pentru Oscar, premii ce vor fi decernate în Los Angeles pe 25 aprilie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă