"Nomadland", cel mai bun film la premiile BAFTA

1 lună in urmă 16

Palmaresul premiilor BAFTA, echivalentul britanic al premiilor Oscar, a fost dominat, în acest an, de filmul american "Nomadland". Ceremonia a fost, în cea mai mare parte, virtuală: premiile au fost anunţate în faţa unei săli goale, iar laureaţii şi-au transmis mulţumirile de acasă, prin legături video.

"Nomadland" a fost marele câştigător al galei premiilor Bafta

Chloe Zhao, regizoarea "Nomadland", a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

  • Anthony Hopkins a fost desemnat cel mai bun actor la premiile BAFTA.

Pe lângă premiul BAFTA pentru cel mai bun film, "Nomadland" a mai cucerit trofeele pentru regie, imagine şi interpretare feminină. Laureata Frances McDormand nu se aştepta, probabil, la un asemenea succes, deoarece nu a participat la gală nici măcar de la distanţă.

În schimb, regizoarea Chloe Zhao le-a mulţumit cu emoţie celor ce au ajutat-o la realizarea filmului: "Dorim să dedicăm acest premiu comunităţii nomazilor care, cu atâta generozitate, ne-au primit în vieţile lor".

Trofeul pentru rol principal masculin i-a revenit, pentru a treia oară, veteranului Anthony Hopkins care, la 83 de ani, a devenit cel mai vârstnic laureat al acestui premiu. Nici el nu a fost prezent, nici măcar virtual, la gală.

Mai târziu, într-un interviu acordat organizatorilor, a mărturisit că, în momentul ceremoniei, era absorbit de a doua artă pe care o practică, pictura.

Anthony Hopkins, actor: Sunt într-un moment al vieţii în care nu m-aş fi aşteptat să primesc aşa ceva. De fapt, ajunsesem într-un moment al vieţii în care mă întrebam dacă voi mai avea vreodată de lucru.

Documentarul "Colectiv", nominalizare la premiile BAFTA

Două premii, pentru cel mai bun film britanic şi pentru scenariu original, a cucerit debutanta Emerald Fennell, cea care a scris şi regizat "Promising Young Woman". Ea şi-a transmis mulţumirile în timp ce mânca o replică din ciocolată a trofeului BAFTA.

Emerald Fennell: Sunt atâţia oameni cărora trebuie să le mulţumesc. Să mă concentrez: casa de producţie şi ... toţi ceilalţi.

La premiul BAFTA pentru documentar a fost nominalizat şi "Colectiv", al lui Alexander Nanau. A câştigat, însă, "My Octopus Teacher", în care cineastul Craig Foster îşi descrie relaţia cu o caracatiţă.

Gala s-a deschis printr-un emoţionant omagiu adus regretatului prinţ Philip, cel care a fost primul preşedinte al BAFTA, Academia Artiştilor Britanici de Film şi Televiziune.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă